NEC heeft ook haar tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in Garderen gelijkgespeeld. Net als dinsdagavond tegen SC Cambuur Leeuwarden eindigde de wedstrijd van vandaag tegen PEC Zwolle in 1-1. Voor het publiek een weinig vermakelijke wedstrijd, vanwege het kleine aantal kansen dat beiden ploegen creëerden.

In de eerste helft was er vooral meer balbezit voor PEC Zwolle, maar kansen creëerden beide partijen maar weinig. Voor NEC was er alleen een kans voor Melvin Platje. Met een 0-0 stand ging men de rust in.

 
Beide teams wisselden niet in de rust. Na een uur gespeeld te hebben kreeg NEC een strafschop toebedeelt na een handsbal van PEC-speler Gerard Aafjes. Ryan Koolwijk benutte de penalty en zette NEC hiermee op een 1-0 voorsprong. Een slordige tien minuten later werd de score gelijk. Ditmaal kreeg PEC een strafschop en deze werd benut foor Bart van Hintum: 1-1. Bram Nuytinck hield zijn tegenstander vast. Ondanks de twee doelpunten waren er ook in de tweede helft maar een klein aantal kansen voor beide teams.

Vanaf maandag traint NEC weer op de velden van De Eendracht naast het Goffertstadion. Op zaterdag 28 juli wacht een oefenduel tegen het Spaanse Rayo Vallecano op Sportpark de Heikant van Achilles ’29 uit Groesbeek.

Opstelling NEC: Babos; Breuer (60′ Will), Cmovs (60′ Nuytinck), Van Eijden, Conboy (60′ Amieux); Sno, Roorda (68′ Van den Meiracker), Koolwijk; Foor, Platje, Ten Voorde (81′ De Looijer).

Scoreverloop:
0-1: Koolwijk (penalty)
1-1: Van Hintum (penalty)