NEC heeft tijdens de eigen Open Dag een oefenduel met Osasuna met 1-1 gelijkgespeeld. Het enige NEC-doelpunt van de middag werd gescoord door Michael Higdon. Een hoofdrol was er voor NEC-doelman Kalle Johnsson, die met enkele fraaie reddingen de nul wist te houden. De Nijmegenaren speelden verzorgt en rustig, maar vooral in de tweede helft werden er maar weinig kansen gecreërd. In de laatste minuten van de tweede helft kreeg NEC een penalty tegen na een defensieve fout van Daan Bovenberg. De strafschop werd feilloos benut door Punal, waardoor de wedstrijd alsnog eindigde in een gelijkspel.
Het weer was in ieder geval geen spelbreker tijdens de Open Dag. Het zonnetje scheen en met af en toe een koel briesje was het goed toeven in de Goffert. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Michael Higdon, die na een goede combinatie met Navarone Foor kon aanleggen voor een schot. Zijn poging werd echter geblokt door de Spaanse defensie. Uit de daarop volgende corner moest doelman Cantero in actie komen; hij bokste de bal zonder aarzelen weg, waardoor het gevaar voor Osasuna was geweken. Toch kwam Osasuna in de twaalfde minuut dicht bij een goal. Ariel Nunez kwam ineens vrij voor keeper Kalle Johnsson, maar zijn goed geplaatste schot werd knap gekeerd door de Zweedse sluitpost.
Even later nam NEC dan toch de leiding. Via de Spaanse defensie kwam de bal voor de voeten van Foor, die met een goede voorzet Hemlein wist te bereiken. Met een klein tikje legde de Duitser de bal voor de voeten van Michael Higdon. De bonkige spits faalde niet en legde rustig de 1-0 binnen. Dit betekende tevens het eerste officieuze doelpunt van de spits in het shirt van NEC. In de enkele keren dat Osasuna voor de rust nog gevaarlijk werd, stond doelman Johnsson goed opgesteld. Met een paar prima reddingen wist hij een applaus van het Nijmeegse publiek te krijgen. Na een botsing tussen Johnsson en Osasuna-speler Sola werd er vervroegd afgefloten voor de rust, aangezien Sola een blessure aan zijn nek had opgelopen en per brancard het veld af moest.
In de tweede helft, die langer duurde in verband met de blessure bij Sola, begon Osasuna vrij fel en aanvallend, waardoor Johnsson enkele keren in actie moest komen. De druk coachende doelman had hier echter geen problemen mee. Toch werd NEC veel gedwongen om op de eigen helft te voetballen en had het minder de controle over de wedstrijd. Nadat de wedstrijd enkele minuten was ingezakt tot een saai duel met een laag tempo, kwam er na ongeveer 70 minuten spelen weer een beetje leven in de brouwerij. Een harde kopbal van een Osasuna-aanvaller werd door de Zweedse sluitpost van NEC fraai gekeerd. Met nog ruim tien minuten te spelen mocht Alireza Jahanbakhsh zijn eerste minuten in het shirt van NEC maken; hij viel in voor Christoph Hemlein.
De Iraniër was pas net binnen de lijnen, maar gaf al drect een voorzet op Michael Higdon. De bal kwam echter net niet aan bij de spits, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Pálsson, die met een hard schot doelman Cantero echter niet wist te verrassen. Vlak voor tijd kreeg Osasuna nog een strafschop, na een domme overtreding van Daan Bovenberg. Punal was vanaf elf meter trefzeker. Zo kwam de wedstrijd, waarvan de zege voor NEC eigenlijk al binnen was, ten einde met als eindstand 1-1.
Wedstrijdverloop
19’ 1-0: Higdon.
90’ 1-1: Punal (pen.)
Opstelling NEC: Johnsson; Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Foor (89’ Cmovs), Loen; Hemlein (78’ Jahanbakhsh), Higdon, Rieks (67’ Tutuarima).
Opstelling Osasuna: Cantero; Betrán, Lotiés, Arribas, Oriol; Punal, Silva, Sola, Sanjorjo; Cejudo, Nunez.