NEC heeft een oefenduel met Heracles Almelo bloedeloos gelijkgespeeld. In de eerste helft creëerden de Nijmegenaren nog iets, maar uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren in het Erve Asito Stadion: 0-0. Het goede nieuws aan Nijmeegse kant was de rentree van Philippe Sandler.

Bij NEC ontbraken routiniers Jasper Cillessen, Bram Nuytinck, Lasse Schöne (allen rust). Ook Dirk Proper en Sontje Hansen (actief bij Jong Oranje) waren niet aanwezig bij het duel. Daartegenover stond de terugkeer van Sandler in de basis van de Nijmegenaren. In de eerste helft gebeurde er voetballend weinig. NEC kreeg via Koki Ogawa de grootste kansen. De Japanse spits kwam tot drie keer toe in scoringspositie, maar in alle drie de gevallen ontbrak het aan precisie bij de aanvaller. Wel viel op dat bij NEC Kodai Sano, die in de competitie normaal als linksbuiten acteert, de kans kreeg op het middenveld naast Mees Hoedemakers.

Leuke slotfase

In de tweede helft veranderde er erg weinig aan het spelbeeld. Het bleef rommelig, maar NEC hield wel de overhand. Heracles probeerde via de counter gevaarlijk te worden, maar slaagde daar niet echt in. NEC wisselde rond het uur drie keer. Daarna leek het voor het elftal lastiger om de weg naar voren te vinden. Heracles kwam juist wel een keer heel dichtbij een treffer. Een voorzet werd via Mohamed Sankoh bijna binnengelopen: Roefs moest redden. NEC kreeg in de slotfase nog wel een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een corner van Hoedemakers werd door Mathias Ross teruggekopt. Daar stond Luc Netten om binnen te koppen, maar met een goede redding voorkwam Michael Brouwer een Nijmeegse voorsprong.

Ook Heracles kreeg nog een grote kans. Mario Engels draaide knap weg bij Ross en kon uithalen. Zijn schot belandde echter op de paal. De bal wilde er daarna niet meer in en dus bleef het bij de brilstand: 0-0. NEC hervat volgende week zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In De Goffert wordt dan om 14:30 uur afgetrapt.

Opstelling NEC: Roefs; Van Wermeskerken, Sandler (46′ Ross), Verdonk (62′ Netten), Baas (62′ Van Rooij); Hoedemakers, González, Sano; Tavsan (46′ Selim Can Sönmez), Ogawa (62′ Mattsson), Larsen.