NEC heeft zondagmiddag in Hoenderloo gelijkgespeeld tegen Blackburn Rovers. Aanvankelijk zou de wedstrijd op de Open Dag van NEC worden gespeeld, maar de wedstrijd werd afgelast. In verband met de veiligheid vond de gemeente Nijmegen het niet verstandig de wedstrijd door de laten gaan. De dag ervoor zou een Blackburn-supporter zijn mishandeld in de Nijmeegse binnenstad. Een 31-jarige Nijmegenaar werd aangehouden.
 
Natuurlijk is het mogelijk dat zo’n besluit voor NEC als een verrassing kwam en dat Alex Pastoor vond dat zijn mannen waardige tegenstand moesten ondervinden in de aanloop naar de competitie. ForzaNEC is echter verrast over het feit dat er wordt gesproken over een besloten training. Eenieder zou begrijpen dat, wanneer de dreiging te groot is, er toch geoefend gaat worden op een geheime locatie. NEC besloot de supporters voor te liegen en dat mag als zeer teleurstellend worden betiteld. De directie en het bestuur reppen altijd over openheid, maar dit blijkt slechts een wassen neus.
 
Doelman en aanvoerder van NEC, Gabor Babos, wilde na de wedstrijd wel wat kwijt tegenover Omroep Gelderland. "Het was een aardig potje, het is 0-0 gebleven. Voor ons was het ook vreemd, op het stadion hoorden we vanochtend dat we hier naar toe moesten komen. Het is natuurlijk heel jammer dat deze wedstrijd niet op de open dag kon worden gespeeld. Verder weet ik ook geen details. Dit was de opdracht."

Opstelling NEC: Babos; Breuer, Cmovs, Van Eijden, Amieux; Sno, Roorda, Koolwijk; Foor, Platje, Ten Voorde.