NEC speelde vrijdagmiddag in het geheim met 2-2 gelijk bij Heracles. Het oefenduel werd gespeeld in Erve Asito, waar NEC de kwartfinale van de beker in februari ook afwerkte. Terell Ondaan maakte zijn rentree na drie maanden blessureleed.

Na een gelijkopgaand eerste half uur spelen kwamen de Nijmegenaren op achterstand door een doelpunt van Rai Vloet. Hij haalde vanaf randje zestienmetergebied hard uit en liet Norbert Alblas kansloos. Daarna gebeurde er lange tijd niets en wisselde Rogier Meijer bijna zijn hele elftal. Na een uur spelen drukte NEC wat meer aan met de nodige kansen tot gevolg.

Uiteindelijk leidde dat in de 79e minuut tot de gelijkmaker. Anton Fase werkte een voorzet van invaller Elayis Tavsan binnen. Diezelfde Tavsan leek NEC kort voor tijd naar de overwinning te schieten. De aanvaller soleerde zich door de Almelose defensie heen en schoot de bal overtuigend in de verre hoek: 1-2. Lang konden de bezoekers niet van deze voorsprong genieten. Elias Sierra schoot tegen het einde de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Zo eindigde het duel met de Eredivisionist onbeslist. Volgende week staat de volgende uitdaging voor NEC op het programma. De ploeg van Rogier Meijer gaat dan op bezoek bij Almere City FC.

Opstelling NEC: Alblas, Lartey Sanniez, Odenthal, Barreto (46. Fase), Bukusu (63. Gertsen), El Karouani (46. Van der Sluijs); Bruijn (46. Proper), Sellouf (63. Vet), De Wolf (46. Beekman); Ondaan (46. Baeten), Okita (63. Tavsan).

Foto: Rob Koppers