Het eerste oefenduel van NEC tijdens het trainingskamp in Garderen is geëindigd in een gelijkspel. Eerste divisionist Cambuur Leeuwarden was de tegenstander en kwam in de tweede helft op voorsprong. Een aantal minuten later kreeg NEC een penalty en deze werd benut door Ryan Koolwijk.

Afwezigen aan NEC-zijde waren Nick van der Velden en Youri Loen. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar creëerden over en weer een aantal kansen. Cambuur was vooral in het eerste kwartier sterker, hierna nam NEC de overhand met twee kansen voor Melvin Platje. Voorzetten van De Looijer en Stutter werden overgekopt door de aanvaller.

Stijn de Looijer in duel met Yuri Rose
 
In de tweede helft een aantal wissels aan Nijmeegse zijde. Onder andere Jordi Tutuarima en Danny van den Meiracker mochten een helft meespelen. Proefspeler Marcel Stutter speelde de gehele wedstrijd mee. In de 72e minuut opende Cambuur de score door een doelpunt van Barto. Een aantal minuten later werd Van den Meiracker gevloerd in het strafschapgebied. Ryan Koolwijk maakte er vanaf elf meter 1-1 van. Met deze stand eindigde tevens de wedstrijd.

Vrijdag zal NEC opnieuw oefenen in Garderen. PEC Zwolle is dan de tegenstander.

Opstelling NEC eerste helft: Babos; Breuer, Cmovs, Nuytinck, Amieux; De Looijer, Roorda, Foor; Platje, Ten Voorde, Stutter.

Opstelling NEC tweede helft: Babos; Breuer (56’ Will), Van Eijden, Nuytinck, Amieux (56’ Conboy); De Looijer (56’ Sno), Koolwijk, Tutuarima; Van den Meiracker, Bajrovic, Stutter.
Voor foto’s klik hier.