Het besluit van de aanklager Betaald Voetbal om in beroep te gaan tegen de geseponeerde rode kaart van Philippe Sandler tijdens het bekerduel met Feyenoord (4-4, Feyenoord w.n.s.) heeft voor onbegrip gezorgd bij NEC. Technisch directeur Carlos Aalbers snapt niks van de gang van zaken bij de KNVB. “Nu moet er opeens een statement worden gemaakt.”

Al een paar dagen na het besluit van de tuchtcommissie tekende de KNVB beroep aan. NEC koos er bewust voor dit nieuws intern te houden, ook Sandler was niet op de hoogte. Zaterdag na het duel met FC Volendam kreeg de verdediger het bericht te horen.

Aalbers is twee dagen later niet mild in zijn bewoordingen tegenover Voetbal International. “Ik heb begrepen dat er een bom ontploft is in Zeist toen de tuchtcommissie de aanklager tegensprak. Het scheidsrechterskorps was het totaal niet eens met het seponeren van de rode kaart. Ondanks dat ze bij de KNVB zeggen dat ze allemaal onafhankelijk zijn, gaan er dan andere krachtenvelden spelen en moet er een statement worden gemaakt. Daar zijn wij de dupe van.”

Desondanks kijkt Aalbers niet op tegen de zitting. Deze zal dinsdagavond plaatsvinden om 19:30 in Zeist. NEC neemt geen jurist mee. “Ik heb er vertrouwen in dat we deze zaak winnen. Het is in onze ogen een zwaar onterechte rode kaart.” Uiterlijk donderdag volgt uitspraak.

Mocht Sandler wel geschorst worden, dan mist hij het uitduel met Ajax van aankomende zondag (16:45).

Foto: Rob Koppers