NEC heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Venezia in het laatste oefenduel van de voorbereiding. Hiermee sluit NEC de voorbereiding ongeslagen af. Magnus Mattsson was twee keer trefzeker voor de Nijmegenaren.

NEC begon het laatste oefenduel van de voorbereiding met de verwachte elf namen die het volgende week op zullen gaan nemen in de eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd kende een stroef begin. Na ruim twintig minuten spelen scoorde Sontje Hansen een prachtige omhaal, echter werd er gefloten voor buitenspel. De Nijmegenaren wisten zich te herpakken na het matige begin. Koki Ogawa zorgde voor de voorsprong door een kopbal vanuit een voorzet van Bart van Rooij.

Tweede helft

Na rust bracht Magnus Mattsson de score naar 2-0 op aangeven van Youri Baas na een mooie aanval. Kort daarna maakte Venezia een aansluitingstreffer: Francis Tessman verraste Jasper Cillessen met een afstandsschot van ongeveer 25 meter. NEC had in de tweede helft meer het initiatief en dat resulteerde ook in doelpunten. Mattsson krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de hoek en maakte zodoende zijn tweede doelpunt van de avond. In de slotfase gebeurde er weinig meer en zo werd de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding ook winnend afgesloten. Volgende week start de Eredivisie waarbij NEC het zondag 13 augustus thuis opneemt tegen Excelsior.

Scoreverloop

26′ 1-0 Ogawa (NEC)
51′ 2-0 Mattsson (NEC)
56′ 2-1 Tessman (Venezia)
64′ 3-1 Mattsson (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross (45′ Baas), Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Hoedemakers (45′ Gonzalez); Hansen (61′ Tavsan), Ogawa (45′ Marques), Olden Larsen (78′ Rossen).

Foto: Rob Koppers