Algemeen directeur van NEC, Jacco Swart, sluit een verhuizing van NEC naar een andere locatie in Nijmegen niet langer uit. Bijvoorbeeld nabij de A73 op het bedrijventerrein Bijsterhuizen. NEC neemt deze stappen omdat de gemeente geen lening wil verstrekken aan de club voor een uitbreiding en modernisering van het huidige stadion in het Goffertpark.

Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wil dat de gemeente met NEC in gesprek gaat over een mogelijke verkoop van het Goffertstadion aan de club of aan derden. NEC mag dan helemaal zelf bepalen wat er met het stadion wordt gedaan. Swart is niet blij met het raadsbesluit. Hij spreekt van een kater. Volgens Swart is het voor NEC bijzonder lastig om een lening te krijgen bij de bank voor een eventuele aankoop. Er zijn dus externe financiers nodig. Het probleem is echter wel dat de uitbreidingsmogelijkheden voor nieuwe activiteiten bij de Goffert erg klein zijn. Voor investeerders is er dus niet veel te verdienen.

“De Goffert is een prachtige voetballocatie, maar de club moet vooruit. Er zijn wel meer clubs die hun historische voetbalgrond hebben gewisseld voor nieuwbouw elders. De discussie over ‘wat nu’ moet overigens nog starten”, benadrukt Swart.