NEC heeft het seizoen 2010/2011 in de Rotterdamse Kuip afgesloten met een gelijkspel tegen Feyenoord. De Nijmegenaren kwamen in een matige vertoning al vlot op voorsprong via Lasse Schöne, maar Feyenoord-spits Luc Castaignos bracht de stand nog voor de theepauze in evenwicht: 1-1. NEC-coach Wiljan Vloet verlaat de club zodoende met een elfde plaats.

In een weinig interessante eerste helft kwamen de bezoekers na tien minuten op 0-1 via Lasse Schöne. De Deense middenvelder profiteerde optimaal van slordig uitverdedigen van Feyenoorder André Bahia. De gastheren, die vooraf nog een theoretische kans had op een play-off ticket, konden evenals NEC nimmer overtuigen, maar tekenden op slag van rust voor de gelijkmaker via Castaignos. De jonge centrumspits liet NEC-goalie Jasper Cillessen kansloos met een fraaie volley.

In het tweede bedrijf wisten de hoofdrolspelers het publiek amper meer te amuseren, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Feyenoord, gecoacht door voormalig NEC-keuzeheer Mario Been, sluit het seizoen af met een tiende stek.
Voor foto’s klik hier.