NEC is er na de overwinning in de beker op FC Groningen niet in geslaagd nog een keer te winnen in de Euroborg. Het duel stond voor de Groningers in het teken van het overlijden van Martin Koeman. In een wedstrijd die al in de eerste helft beslist leek werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisploeg. NEC gaat als hekkensluiter de winterstop in.
Nadat de wedstrijd in de eerste 10 minuten gelijk opging bracht Michael de Leeuw de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van Stefano Magnasco zette De Leeuw met zijn aanname de verdedigers van NEC te kijk en schoot hij de bal binnen:1-0. Tien minuten later vergrootte Groningen de marge. Door dom balverlies op het middenveld kon aanvaller Filip Kostic worden weggestuurd. In de counter kapte Kostic Kevin Conboy uit en prikte de bal in de linkerhoek achter Johnsson:2-0. De derde goal van FC Groningen kwam drie minuten later dan het tweede doelpunt. Michael Kieftenbeld probeerde de bal vanaf de linkerkant in te brengen. Zijn voorzet bereikte geen medespeler maar wel het scheenbeen van verdediger Rens van Eijden. De verdediger probeerde de bal weg te schieten maar toucheerde de bal, die knullig in eigen goal belandde:3-0.
Toen de regen begon kreeg NEC zijn grootste kans van de eerste helft. Alireza Jahanbakhsh werd in de 30e minuut weggestuurd door Marnick Vermijl. In een één-op-één duel met doelman Marco Bizot bleef de Iraniër niet rustig genoeg in de afronding. Hij kreeg een kans om de achterstand te verkleinen maar wipte de bal net een paar meter naast. Een paar minuten later ging een schot van Jakop Jantscher maar net voorlangs.  Vlak voor rust redde Johnsson NEC van een nog grotere achterstand. Hij kon een vrije trap van Tjaronn Chery net op tijd keren nadat deze goed was ingeschoten.

Aan het begin van de tweede helft leken de plannen van Anton Janssen de prullenbak in te kunnen. Het begin van een spectaculaire tweede helft was begonnen. Al na drie minuten kon spits Michael de Leeuw op fantastische wijze zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aantekenen. Alweer een voorzet van rechtsback Magnasco belandde bij de spits. De Leeuw had alle tijd en ruimte om te bedenken hoe hij deze voorzet in het doel zou schieten. De spits sprong draaiend in de lucht en schoot de bal met zijn enkel richting de eerste paal. De bal ging via de paal in het doel van Johnsson die alweer kansloos was. De thuisploeg ging daarna door met goed voetbal door met aanvallen.
In de 56e minuut deed NEC toch wat terug. Een afgeslagen voorzet belandde voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër zette met knap voetenwerk twee Groningen-verdedigers te kijk, maar hij kwam door het slechte veld niet tot een schot. Hij behield knap het overzicht en liet Christoph Hemlein aanteken voor zijn vierde doelpunt van het seizoen:4-1. Groningen kreeg daarna een kans op de 5-1, maar Johnsson redde knap op een inzet van Chery.  
Het vat bij Alireza Jahanbakhsh was nog niet leeg. Nadat Hemlein op het middenveld een duel van twee Groningers had gewonnen kreeg Jahanbakhsh de bal voor de voeten. Na een dribbel van vijftien meter besloot de Iraniër maar eens uit te halen. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal snoeihard in de kruising:4-2.   
In de 65e minuut nam Chery een vrije trap op het randje van het zestienmetergebied. Nadat hij alweer een vrije trap goed inschoot ging ook deze bal er op miraculeuze wijze niet in. Het schot van Chery ging tegen beide palen aan maar daarna niet in de goal. Een minuut later had Johnsson alweer een prachtige redding, zoals hij er zoveel had in de bekerwedstrijd, op een inzet van De Leeuw. Lang duurde het niet voordat Michael de Leeuw zijn hattrick van de wedstrijd had. Een voorzet vanaf rechts van Krisztian Adorjan kon niet worden weggewerkt door de verdedigers van NEC en belandde zo voor de voeten van de spits. De Leeuw maakte daarmee een einde aan de illusies voor een goed resultaat van NEC:5-2.
NEC probeerde daarna door voetballen en toonde vechtlust. Maar de ploeg was vaak ongelukkig met het veldspel. Een grote kans was er voor Rens van Eijden uit een hoekschop. De verdediger kon vanaf 7 meter uithalen op de goal van Marco Bizot, maar de keeper had een prima reflex op zijn inzet.
Door het verlies van NEC blijft de Nijmeegse ploeg op de laatste plaats. De ploeg heeft een punt achterstand op nummer 17 Cambuur Leeuwarden.  
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, van Eijden, Disveld, Leiwakabessy; Koolwijk, (Stefánik), Rieks, (Foor), Conboy; Hemlein, Jahanbakhsh, (Diarra), Jantscher.
Opstelling Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Adorjan, Kieftenbeld, Chery, Kirm, De Leeuw, Kostic.