In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen heeft NEC in de laatste minuten laten zien over een enorme veerkracht te beschikken. In een wedstrijd die door voor de Nijmegenaren alles behalve goed begon kwam de ploeg in de blessuretijd toch nog gelijk met sc Heerenveen. Door goals van Bilal Basacikoglu en Alfred Finnbogason keek de formatie van Anton Janssen met rust tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Michael Higdon de schade al iets had beperkt maakte Soren Rieks in de laatste minuut de bevrijdende treffer. Knap, want NEC stond op dat moment ook nog eens met slechts tien man op het veld nadat Rens van Eijden van het veld was gestuurd.   
De eerste twintig minuten leverden voor bij de ploegen geen grote kansen op. Weinig wedstrijden van NEC wekten dit seizoen het gevoel alsof er geen doelpunten bij de Nijmegenaren zouden vallen. De eerste fase van deze wedstrijd deed dit wel. Door goed verdedigend werk kwamen de Friezen niet tot mogelijkheden.
Na een half uur spelen kwam het eerste schot op doel. Rajiv van la Parra haalde vanaf randje zestien uit op de Nijmeegse goal. Dennis Gentenaar had geen moeite met het rolletje dat de vleugelspeler produceerde. In de 40e minuut kreeg Bilal Basacikoglu de bal aan de rechterkant van het veld. De buitenspeler zag geen afspeelmogelijkheden en begon aan een slalom op 35 meter van het doel. Nadat hij zich ontdeed van Jeffrey Leiwakkabessy passeerde hij Ryan Koolwijk en Jakob Jantscher zonder moeite. Omdat ook Lasse Nielsen niet ingreep, kon de vleugelspeler vrij uithalen op twintig meter van de goal: 1-0.  
Twee minuten later kreeg NEC een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van de linkerkant van Jantscher kwam op het hoofd van Sören Rieks terecht. Hij verlengde de bal zodat die bij Christoph Hemlein terecht kwam, maar de Duitser was vanaf vijf meter niet in staat om Kristoffer Nordfeldt te verrassen. Vlak voor rust werden de problemen bij NEC alleen maar erger. De uitstekend spelende Van la Parra was even weg bij Marnick Vermijl waardoor Van Eijden in moest grijpen. Hij deed dat echter niet op de juiste manier en haalde Van la Parra in het zestienmetergebied naar de grond. Van Sichem gaf de Friezen een strafschop die door Finnbogason in de blessuretijd van de eerste helft feilloos werd benut: 2-0.  
Meteen na rust werd NEC gevaarlijk. Invaller Denzel Gravenberch stuurde Rieks weg. Na een lange rush was zijn inzet niet goed genoeg om Nordfeldt te verschalken. Vier minuten later kreeg de andere invaller Alireza Jahanbakhsh een goede mogelijkheid nadat hij zijn tegenstander mooi uitkapte. Helaas ging zijn inzet over het doel. NEC was in de eerste fase van de tweede helft duidelijk de betere ploeg.
In de 60e minuut kreeg Heerenveen haar eerste kans van de tweede helft. Alfred Finnbogason kreeg een honderd procent kans, maar Gentenaar redde formidabel op zijn schot. Acht minuten later verraste Gravenberch bijna de Zweedse goalie van Heereveen. Met een enorme poeier had Nordfeldt de nodige moeite. Een mooie vrije trap van Ziyech kwam op de lat, daar kwam NEC goed weg. In de 77e minuut leek NEC een beetje verslagen rond te lopen. Tot het moment dat Vermijl bedacht de bal maar eens voor te geven. Zijn voorzet kwam op het hoofd van Jahanbakhsh terecht die de bal doorkopte richting Higdon. De Engelse spits nam de bal aan op zijn borst waarna hij deze uit de draai de kruising in werkte: 2-1.
Heerenveen leek daarna dichter bij de 3-1 dan NEC bij de gelijkmaker. Kenny Otigba kopte de bal op de lat uit een vrije trap. Daarna kreeg Zyech nog een kans op, maar Gentenaar had een uitstekende redding. In de 87e minuut werd Van Eijden ook nog eens van het veld gestuurd. Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een handsbal nadat hij eerder geel had gekregen voor de overtreding op Van la Parra bij de strafschop. NEC leek daardoor helemaal niet meer op een goed resultaat te kunnen rekenen. Tot de eerste minuut van blessuretijd,  toen keerde het tij. Een vrije trap van Gravenberch werd in de muur geschoten. Daarna schoten Koolwijk en Higdon tot drie keer toe tegen de in de wegstaande Rieks aan. Toen de Deen zelf maar eens de bal uithaalde, vloog zijn schot uit het niets in het Friese doel: 2-2. Heel lang leek er niets haalbaar in het Abe Lenstra Stadion, maar daar was Rieks in de laatste minuut waardoor NEC met een punt de lange terugreis naar Nijmegen met een goed gevoel kan afsluiten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.  
Opstelling NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakkabessy; Conboy, Koolwijk, Rieks; Jantscher(Gravenberch), Higdon, Hemlein(Jahanbakhsh)