De Verenging van Contractspelers (VVCS) heeft zoals ieder jaar de tussentijdse stand van de veldencompetitie bekend gemaakt. De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun mening de velden in Nederland. NEC moet het doen met plek twaalf.

NEC investeerde afgelopen zomer nog flink in het grasveld. Er werd overgestapt naar een hybride grasmat, maar dat heeft niet voor een stijging op de ranglijst gezorgd. Vorig jaar december stond NEC nog op plek 9 en eindigde het op plek 10. Nu staat NEC twaalfde tot verbazing van stadionmanager Theo van Benthum.

Van Benthum laat op Twitter weten dat hij zich niet kan vinden in de tussenstand en dat dit hybride veld het beste grasveld is wat ooit in het stadion heeft gelegen. Echter lijkt de kwaliteit van de velden landelijk te zijn gestegen. NEC scoort 3,57 punten, van de maximaal behaalbare vijf, en zou met die score vorig jaar zesde zijn geëindigd. Het veld in de Goffert is dus wel degelijk verbeterd, maar dat van andere clubs ook.

Onbetwiste nummer een

Feyenoord staat zoals verwacht (weer) eerste met een score van 5(!). Vitesse heeft het slechtste grasveld. Zij krijgen een score 3,14. FC Emmen, Excelsior, FC Volendam en Cambuur staan onderaan. Deze vier clubs beschikken nog over een kunstgrasveld.

Foto: Rob Koppers