NEC heeft het contract van Dirk Proper met één jaar verlengd. De middenvelder lag vast tot medio 2025, maar daar komt nu een seizoen bij. Daarmee lijken de Nijmegenaren de sterkhouder op het middenveld langer in de Keizerstad te houden.

Proper gaf dit seizoen meerdere malen aan al zijn opties open te houden en pas na afloop te kijken naar zijn toekomst. Met nog een contract tot de zomer van 2025 leek een transfer voor beide partijen een realistische optie, zodat de 22-jarige middenvelder niet transfervrij de deur uit zou lopen. Een vertrek uit Nijmegen kan natuurlijk nog altijd, maar door de contractverlening zal het bedrag dat dan op tafel komt een stuk hoger zijn dan eerst.

Daar doelt de hoofdrolspeler zelf ook op. “NEC heeft de afgelopen seizoenen enorme groei gemaakt en ik zie dat de club nog steeds doorgroeit. Met deze contractverlenging groei ik samen met de club verder. Dat kan enerzijds door volgend seizoen weer het NEC-shirt te dragen. Anderzijds kan ik de club helpen op het moment dat er deze zomer een interessante club komt en ze bereid zijn NEC een bedrag te betalen dat de club verder brengt.“ 

Technisch directeur Carlos Aalbers is erg blij met de verlenging van Proper. Dat helpt de speler en de clubs zo stelt hij. “Dirk heeft altijd al aangegeven de club goed achter te willen laten. Nu hij een jaar langer vastligt, is zowel zijn als onze positie op de transfermarkt verstevigt. Het geeft Dirk én ons de ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen over de vervolgstap.”

Debuut

Op 13 december 2019 maakte Proper zijn debuut voor NEC. De toen pas 17-jarige speler viel in voor Mart Dijkstra tijdens de 2-3 nederlaag tegen Almere City in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding van de club, nadat hij in 2011 overkwam vanuit SV Spero uit Elst. Door de jaren heen is Proper steeds belangrijker geworden voor de Nijmegenaren. Afgelopen seizoen was hij al enkele keren de aanvoerder van de rood-groen-zwarten.

Dit seizoen kwam Proper 33 keer uit voor NEC. Daarin was hij goed voor zeven goals en vier assists. In totaal staat het aantal wedstrijden voor de Nijmegenaren al op 133.

Foto: Orange Pictures