NEC heeft zich versterkt met Sören Rieks en Marcel Stutter. Dit heeft de club op haar officiële site bekendgemaakt. Rieks (foto boven) komt over van het Deense Esbjerg en tekent voor drie seizoenen, terwijl Stutter (foto onder) overkomt van het Duitse SV Holzwickede en voor één seizoen tekent.

Rieks (naam uitgesproken als Rex), komt over van Esbjerg, de club waar NEC een jaar geleden linksback Kevin Conboy vandaan haalde. Rieks kan op meerdere posities uit de voeten. Voornamelijk speelt de Deen als linksbuiten of aanvallende middenvelder. Hij heeft drie interlands voor het Deense  nationale elftal achter zijn naam staan.

"Ik heb enorm veel zin om me met NEC in de Nederlandse competitie verder te ontwikkelen. Ik ken de club als een goed voetballende ploeg en ga mijn uiterste best doen om met NEC zo hoog mogelijk te eindigen komend seizoen", aldus de nieuwste aanwinst van de club.


Marcel Stutter

 
Marcel Stutter legde de afgelopen twee weken een stage af bij NEC. De 24-jarige Duitser maakte daarin een goede indruk, waardoor NEC hem voor één jaar heeft vastgelegd. Stutter over zijn overgang: "Ik ben blij met deze kans bij NEC en zal me volledig inzetten om te slagen".