NEC heeft op een natte dinsdagavond haar sportieve plicht gedaan. De Nijmegenaren, startend in hun sterkste formatie, wonnen met 0-3 van hoofdklasser Noordwijk. Doelpunten kwamen op naam van Santos, Ritzmaier en Rayhi. NEC gaat daardoor in de koker voor een plek in de derde ronde van het vaderlandse bekertoernooi. De loting volgt donderdagavond na Feyenoord – PEC Zwolle.

NEC creëerde wederom net als tegen sc Heerenveen vele kansen maar liet deze wonderbaarlijk onbenut. De beste was niet besteed aan Navarone Foor, die de bal van dichtbij overjoeg. Santos nam kort daarna NEC bij de hand en tekende voor de verdiende 0-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

Na de gebruikelijke onderbreking ging NEC weer fel en agressief van start. Middenvelder Marcel Ritzmaier verdubbelde de score voor de Nijmeegse formatie. Daarmee was het zwaarste werk al gedaan en gaven de Noordwijkers het op. In de absolute slotfase van het duel zorgde Rayhi voor het slotakkoord door de 0-3 te verzilveren.

NEC is uitstekend bezig met 7 punten uit de laatste drie competitieduels. Met deze zege loopt de teller op naar 10 uit vier. Een prachtig aantal voor een ploeg dat zich moet zien te handhaven in de Eredivisie. Aanstaande zaterdag wacht een leuke en interessante ontmoeting met regerend landskampioen PSV. Aftrap in Eindhoven is zaterdag om 20.45 uur.