De kop is eraf. Seizoen 2015/2016 werd gisteren in Druten met een klinkende zege geopend. De Nijmeegse formatie won met 0-6 van DIO ’30 uit Druten. Bij rust stond het ‘slechts’ 0-1, maar na de thee verzilverde NEC vrijwel alle uitgespeelde kansen. De teller bleef steken op zes doelpunten. Lichtpuntjes in dit treffen waren Kristjan Émilsson met zijn technisch inzicht en afronding en Janio Bikel met zijn gedrevenheid en explosiviteit.

De Nijmegenaren domineerden vanaf minuut één de wedstrijd. Volkomen logisch, want een Eredivisionist moet een derdeklasser de gehele partij van het kastje naar de muur spelen. Maar een goed georganiseerde verdediging van de mannen uit Druten speelden de aanvallers van NEC toch vaak parten. Zo mistte Sjoerd Ars dotten van kansen en faalde ook ex-PSV-aanvaller Mohamed Rayhi in zijn afronding. Toch zette Sjoerd Ars NEC op een 0-1 voorsprong uit een fijn genomen hoekschop.

Na de onderbreking stond er een heel ander elftal tussen de lijnen. Zo vervingen Appiah, Limbombe, Émilsson, Bikel en Breinburg de talenten van de beloften en werd het spel alsmaar beter. Dit resulteerde ook gelijk in enkele oogstrelende aanvallen. De 0-2 werd dan ook via een vloeiende aanval afgerond door Kristian Émilsson. De 0-3 kwam vervolgens op naam van Janio Bikel. De behendige en explosieve middenvelder zette de aanval zelf op en schoof de bal vervolgens langs de doelman van DIO ’30. Vlak na de 0-3 werd het ook gelijk 0-4. Breinburg werd in het zestienmetergebied gevloerd en de arbiter wees resoluut naar de strafschopstip. Santos bekroonde dit kunstje met een simpele schuiver. De 0-5 en 0-6 volgden niet veel later.

Zo boekte NEC een prima overwinning en voetbalden de Nijmegenaren in de tweede helft een puike wedstrijd. Op 11 juli staat de volgende wedstrijd op het programma. De traditionele wedstrijd tegen sc NEC zal op De Eendracht om 18.30 aanvangen.

Scoreverloop:
0-1: Ars.
0-2: Emilsson.
0-3: Bikel.
0-4: Santos (pen.)
0-5: Santos.
0-6: Emilsson.

Opstelling eerste helft: Van Duin; Bosman, Van Eijden, Golla, Ospitalieri; Daemen, Foor, Amaarouk; Rayhi, Ars, Celik.

Opstelling tweede helft: Smit; Appiah, Golla, Muller, Leiwakabessy; Bikel, Santos, Breinburg; Limbombe, Emilsson, Grot.

Voor meer foto’s, klik hier.