NEC heeft in speelronde 22 van de Jupiler League met 3-1 gewonnen van Helmond Sport. Het was tot het einde spannend of de Nijmegenaren de volle buit zouden pakken tegen de laagvlieger.

NEC begon zonder de geblesseerde Gregor Breinburg aan de wedstrijd, voor hem in de plaats startte Navarone Foor. Ook teruggekeerd is de op de Azië Cup uitgeschakelde Alireza Jahanbakhsh.
De verdediging van NEC begon erg slordig aan de wedstrijd en strooide met ongecontroleerde ballen in de voeten van de tegenstander. Daardoor kreeg Helmond Sport, dat zeventiende in de Jupiler League staat, verscheidene kansen via Koen Weuts en Marc Koot, maar vaak stond Joshua Smits op de goede plek.

Aan de kant van NEC kreeg met name Christian Santos veel kansen. Van vier kopkansen ging er eentje in. Op aangeven van Foor kon de Venezolaan de bal langs keeper Wouter van der Steen knikken. Kansen van Sjoerd Ars en Alireza Jahanbakhsh gingen er vervolgens niet in.
Na de rust kwam Helmond vrijwel direct terug. Jeffrey Leiwakabessy veroorzaakte ten koste van een gele kaart een penalty, die werd benut door Lars Hutten. NEC kwam echter binen twee minuten weer op voorsprong. Op aangeven van Giovanni Gravenbeek scoorde Alireza Jahanbakhsh met een schitterende omhaal in de verre hoek.

NEC had vervolgens pech met het afmaken van de kans. Eerst raakte Jahanbakhsh met een kopbal de lat, vervolgens schoot Limbombe de bal tegen de paal. Helmond was dichtbij de gelijkmaker, maar Oumar Diouck schoot alleen voor keeper Smits niet tussen de palen. 
In de laatste minuut van de officiële speeltijd besliste Limbombe de wedstrijd. Hij schoot de bal knap in de linkerbovenhoek en vergrootte de voorsprong op de ranglijst met FC Eindhoven weer met negen punten.

Scoreverloop:
24′ Christian Santos 1-0
49′ Lars Hutten 1-1
51′ Alireza Jahanbakhsh 2-1
90′ Anthony Limbombe 3-1
Gele kaarten: 43′ Tom Daemen, 48′ Jeffrey Leiwakabessy, 56′ Kevin Visser
Opstelling: Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Christian Santos (88′ Cihat Celik), Tom Daemen (88′ Marcel Appiah), Navarone Foor (78′ Paco van Moorsel); Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars, Anthony Limbombe.
Foto’s: Rob Koppers ©