Algemeen directeur Jacco Swart is niet van plan om de nieuwe stadionplannen van NEC aan te passen. De Nijmegenaren willen de tribunes doortrekken over de gracht, waardoor de fans dicht op het veld zitten.

Eerder deze maand werd de voetbalwereld opgeschrikt door een incident tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ. Bij een 1-0 stand liep een supporter van de thuisclub het veld op om AZ-doelman Alvaro Esteban aan te vallen. Sindsdien is de veiligheid in de stadions weer extra aan de orde.

"We gaan natuurlijk niet de stadionplannen aanpassen voor één zo’n idioot", laat Swart echter weten aan De Gelderlander. "Het is inderdaad zo dat de supporters in de nieuwe plannen dicht op het veld zitten maar we zien bij clubs als De Graafschap, Vitesse, PSV en FC Groningen dat dat prima kan. Bovendien is het voor iedereen duidelijk dat je niet op het veld mag komen en er staan dan ook forse sancties op als je dat toch doet."

De NEC-directeur weet dat ook zijn club een incident tegemoet kan gaan. "Dat weet je natuurlijk nooit. De kans bestaat altijd dat zo’n idioot het ergens een keer probeert. Maar zo iemand laat zich dan toch niet tegenhouden door een hekje of een gracht. Wij bouwen een stadion voor 13.500 mensen die een leuke voetbaldag willen, niet voor één idioot."
Bron: Voetbalprimeur