Het lijkt te gaan gebeuren: komende donderdag, als NEC het in de halve finale van de play-offs opneemt tegen Roda JC, mogen er 1.500 fans naar binnen. Dat maakte NEC maandagmiddag bekend via haar kanalen nadat er toestemming vanuit de overheid kwam. Alleen een ‘nee’ van burgemeester Hubert Bruls kan de deuren van het Goffertstadion nog gesloten houden.

Seizoenkaarthouders ontvangen in de loop van de dag een mail met meer informatie. Er zijn 1.250 kaarten beschikbaar voor seizoenkaarthouders en 250 voor business-leden. Seizoenkaartplushouders krijgen voorrang bij het aanschaffen van kaarten. Voorwaarde voor toegang is een negatief testbewijs, dat maximaal 40 uur oud is. Testen kan bij Pathรฉ in Lent via www.testenvoortoegang.nl. Deze optie wordt pas zichtbaar als er definitief goedkeuring vanuit de veiligheidsregio is.

Normaal gesproken biedt het Goffertstadion plek aan 12.500 toeschouwers. Omdat iedereen 1,5 meter afstand moet houden van elkaar, blijft daar slechts zo’n 10% van de capaciteit van over. Supporters die reeds gevaccineerd zijn moeten zich voor toegang ook (negatief) laten testen.