De eerste training van NEC staat zondag op het programma en de club haalde tot nu toe pas één speler: keeper Gino Coutinho. Technisch directeur Remco Oversier zegt tegen Omroep Gelderland dat hij de tijd neemt om kwaliteit aan de selectie toe te voegen.

NEC zag elf spelers en vier huurlingen vertrekken. Zo veel spelers komen er echter niet terug. "We willen nog zes versterkingen halen. Drie spelers aan de linkerzijde, twee spelers in de voorhoede en nog een middenvelder."

"We gaan een goede selectie neerzetten. Daar is geen twijfel over", vervolgt Oversier. "Maar we doen dat zorgvuldig. Natuurlijk zijn we bezig en lopen we daarin ook blauwtjes. Maar we willen zorgvuldigheid en kwaliteit boven snelheid. Het klopt dat we alleen Coutinho gehaald hebben tot nu toe, maar we willen alleen echte versterkingen. Spelers die een keuze maken met het hart omdat ze hier willen spelen."

Een tegenvaller voor NEC deze week was de keuze van Mohamed Rayhi voor Sparta Rotterdam. De Nijmeegse club wilde het aflopende contract wel graag verlengen. "Het is die jongen zijn goed recht om voor iets anders te kiezen", reageert Oversier.

Foto: Rob Koppers