Weinig clubs en gemeenten zien het op dit moment zitten 10.000 Nijmeegse fans te verwelkomen en dus speelt NEC waarschijnlijk volgende week zondag in de eigen Goffert tegen FC Groningen. Net als in coronatijd, zonder fans… Maar de club werkt aan een alternatief voor haar achterban.

Voor dat dit alles definitief bestempeld kan worden moet eerst het stadion nog speelgerechtigd worden bevonden. Op dit moment is alles buiten het hoofdgebouw afgesloten en dus ook het veld. Uiteraard kunnen tribunes tijdens een wedstrijd niet helemaal leeg blijven. Denk aan ballenjongens, camera’s met bemanning en pers. Die veiligheid moet eerst nog gegarandeerd worden, maar uit het bericht op de clubwebsite blijkt wel dat de betrokken organisaties die kans groot achten. 

NEC stelt dat de clubs en gemeenten waarmee de club nu nog in gesprek is, op minimaal anderhalf uur afstand liggen. Dat is eveneens geen gewenste situatie voor zowel de club als haar achterban.

De Nijmegenaren zijn ondertussen bezig om op verschillende locaties zogenoemde ‘Viewing parties’ te organiseren waar fans gezamenlijk de wedstrijd kunnen volgen. Daarover volgt volgende week meer duidelijkheid. 

Foto: Rob Koppers