NEC heeft vrijdagavond in Estepona de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Op het prachtig gelegen sportcomplex schitterde Ferdi Kadioglu bij vlagen en Ole Romeny maakte zijn debuut. Na 90 minuten stond er 6-0 op het scorebord.

Al in de tweede minuut opende Kadioglu dan ook de score. Met een fraaie slalom kwam hij oog-in-oog me de doelman van Quick Boys en die verschalkte hij met een fraaie stift. Zoals verwacht was NEC de bovenliggende partij en zo kregen Jari Schuurman en Anass Achahbar aardige mogelijkheden, waarvan de laatste er ook een benutte. De spits kopte een aangesneden voorzet van Mart Dijkstra tegen de touwen en maakte binnen het half uur ook zijn tweede. Via Calvin Verdonk kwam hij oog-in-oog met de doelman en lobde de bal over de goalie heen. Pepijn Lijnders was tevreden en nog een tikkeltje extra tevreden over het spel van Kadioglu. “Jij bent echt fit”, zei de gecharmeerde coach onder meer.

In de tweede helft stond er een compleet ander elftal en debuteerde Ole Romeny ter Haar in het eerste elftal. In de eerste helft gebeurde er nog het een en ander, maar de tweede helft was van een beduidend minder niveau. Lowie van Zundert loste na 68 minuten Dani Theunissen af en scoorde drie minuten later meteen, na goed voorbereidend werk van Suently Alberto. Ook Sven Braken noteerde zijn naam op het scorebord. Eerst legde Romeny de bal op een presenteer blaadje voor de spits en niet veel later verlengde hij de bal knap met zijn grote teen: 6-0. Quick Boys probeerde er af en toe uit te komen, maar gevaarlijk wisten de blauw-witten niet te worden. Lijnders zal content zijn met het vertoonde spel, maar er valt nog genoeg te winnen. Zaterdag speelt NEC opnieuw, dan neemt NEC het op tegen Eintracht Braunschweig.

Opstelling eerste helft: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra, Breinburg, Kadioglu; Langil, Achahbar, Schuurman.

Opstelling tweede helft: Paes; Joppen, Den Heijer (68’ Hoogveld), Van de Pavert, Alberto; Bikel, Jansen, Romeny; Theunissen (68’ Van Zundert), Braken, Haouat.

Lees hier alles over het trainingskamp van NEC.