NEC heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen van FC Eindhoven. In de stromende regen van de Goffert kwam NEC, dat in vele opzichten veranderd is in de opstelling ten opzichte vorig jaar, tot drie goals tegen de Brabantse club. Het werd 3-1. 
Het eerste halfuur van de wedstrijd deed NEC nog niet veel onder voor FC Eindhoven. Kansjes van Rens van Eijden, Christian Santos, Sjoerd Ars en Alireza Jahanbakhsh waren niet genoeg om keeper Tom Muyters te verrassen. De Belg moest tien minuten voor rust toch de bal uit het net vissen.
Een corner van Tom Daemen werd voor het doel gebracht door Kevin Conboy, waarna nummer 9 Ars de bal eenvoudig binnen kon schieten. Vervolgens ging het snel, want amper vijf minuten later kreeg NEC de uitgelegen kans om de score te verdubbelen.
Ars werd in het strafschopgebied neergehaald, na een elegant hakje van Jahanbakhsh. De schuldige, rechtsback Timothy Durwael, moest met rood van het veld en Tom Daemen miste vanaf elf meter niet.
In de tweede helft probeerde NEC met alle middelen de score verder uit te breiden, maar onder andere Daemen, Ars, invaller Kristján Emilsson, Paco van Moorsel en Jahanbakhsh vonden Muyters op hun weg.
Een kwartier voor het einde viel die derde treffer alsnog. De bal kwam via via terecht bij Jahanbakhsh. Hij ging recht op het doel af en verschalkte vervolgens de Belgische doelman.
Snel daarna deed FC Eindhoven toch nog iets terug. Torino Hunte leek in duel met Rens van Eijden hands te maken, maar mocht doorspelen en verschalkte Joshua Smits.
Daarna werden er nog pogingen gewaagd om de vierde treffer te produceren, maar Kevin Conboy en Jahanbakhsh misten. Door deze overwinning staat NEC derde op de ranglijst, achter Almere City en FC Volendam, de tegenstander van volgende week. 
Opstellingen:
NEC: Joshua Smits; Marcel Appiah, Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy; Tom Daemen (71′ Navarone Foor), Paco van Moorsel, Gregor Breinburg; Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars, Christian Santos (57′ Kristján Emilsson).
FC Eindhoven: Tom Muyters; Timothy Durwael, Norichio Nieveld, Chiro N’Toko, Maxime Gunst; Fries Deschilder, Jens van Son, Tom Boere (85′ Junior Lima dos Santos), Jason Bourdouxhe, Tibeau Swinnen (67′ Sebastiaan de Wilde); Roald van Hout (46′ Torino Hunte).
Gele kaarten: Chiro N’Toko (FC Eindhoven), Tom Daemen (NEC)
Rode kaarten: Timothy Durwael (FC Eindhoven)
Scoreverloop:
36’ Sjoerd Ars 1-0
40’ Tom Daemen 2-0
75′ Alireza Jahanbakhsh 3-0
80′ Torino Hunte 3-1