Willem de Groot stapt mogelijk over van NEC naar Juventus. De vijftienjarige keeper van de onder 16 van de Nijmeegse club liep onlangs twee weken stage bij de Italiaanse topclub. Als hij in juni zestien jaar wordt, mag hij een contract tekenen.

NEC kan De Groot, die vorig jaar overkwam van Feyenoord, nu al een contract aanbieden, maar door de financiële situatie van de club gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren. “Ons budget is niet zo groot dat we snel jeugdcontracten kunnen uitdelen”, vertelt hoofd opleidingen Dennis te Braak aan Voetbalzone. “We moeten dus keuzes maken en hanteren het beleid dat we kinderen belonen als ze echt een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt.”

Te Braak laat de keuze aan De Groot. “Willem moet doen wat hij het beste acht. Als hij met zijn ouders en zaakwaarnemer tot de conclusie komt dat hij zich elders beter kan ontwikkelen, dan is dat zijn goed recht. We zullen zien wat er gebeurt. Deze ervaring neemt in ieder geval niemand hem meer af.”

Vader Wim de Groot onthult dat ook Arsenal al interesse toonde in zijn zoon. “Dit zijn allemaal weer ervaringen die hij in zijn rugzakje kan stoppen. Ook is het voor hem een mooie opsteker dat hij weer de belangstelling van buitenlandse clubs heeft gewekt. Vorig jaar had hij al bij Arsenal mogen blijven, maar door de regelgeving rondom Brexit heeft dat uiteindelijk toch niets opgeleverd. Toch waren zij de eersten om hem succes te wensen toen ze hoorden dat hij vorige week bij Juventus meeliep. Hij heeft het ook nog steeds naar zijn zin in Nijmegen, dus we zullen zien welk pad hij uiteindelijk kiest.”

Foto: Instagram