Syb van Ottele vervolgt zijn carrière bij SC Heerenveen. Omroep Gelderland meldt dat de deal zo goed als rond is. De achttienjarige middenvelder annex verdediger besloot om zijn aflopende contract bij NEC niet te verlengen. Heerenveen meldde zich en legt nu een kleine transfersom op tafel om Van Ottele per direct vast te leggen.

Van Ottele staat al jaren te boek als een van de grootste talenten uit de opleiding van NEC. De geboren Nijmegenaar kwam in 2012 over van Brakkenstein en doorliep de hele academie van de club. Van Ottele won in 2019 het EK met Oranje onder 17.

Dit seizoen debuteerde Van Ottele in de hoofdmacht van NEC na vorig seizoen al te hebben meegetraind. De tweebenige voetballer viel aanvankelijk in als middenvelder, maar kwam in de wedstrijd tegen NAC Breda door meerdere coronabesmettingen bij NEC in de defensie terecht.

Daar maakte de jongeling een goede indruk door rustig te zijn aan de bal, verdedigend goed in te grijpen en voetballende oplossingen te zoeken. Twee wedstrijden later, tegen Roda JC, kreeg NEC in de slotfase een penalty. Van Ottele eisde die op, maar faalde vanaf elf meter. Tegen MVV ging hij in de fout bij de 0-1 en besloot trainer Rogier Meijer hem in de rust te wisselen.

In de laatste wedstrijd van het jaar, tegen TOP Oss, startte Van Ottele weer na twee wedstrijden op de bank te hebben gezeten. Kevin Bukusu was toen niet helemaal fit. NEC verloor, maar Van Ottele maakte wel een redelijke indruk. Het bleek zijn laatste wedstrijd voor de Nijmegenaren, die er niet in slaagden om Van Ottele ervan te overtuigen om zijn contract te verlengen. Heerenveen zag zijn kans schoon en sloeg toe.

Foto: Rob Koppers