De transfer van Vincent Janssen, die afgelopen zomer vertrok naar Tottenham Hotspur, levert NEC anderhalve ton op. De aanvaller speelde tussen 2006 en 2009 in de jeugdopleiding van NEC/FC Oss, voordat hij naar Feyenoord vertrok.

NEC hoopt in de komende weken van de KNVB te horen dat categorie 1 verleden tijd is en het in de gezonde categorie 2 terechtkomt. 1 november heeft NEC, evenals alle andere BVO’s in Nederland, de jaarstukken van het voorgaande jaar en de prognose voor het lopende seizoen bij de KNVB ingeleverd. Deze worden nu bekeken en beoordeeld door de KNVB. Eerder dit jaar scoorde NEC een ‘voldoende’ uit de test. Om uit categorie 1 te komen wordt verwacht dat je twee maal achter elkaar een voldoende scoort. Als dat het geval is wordt je ingedeeld in categorie 2.

NEC zit sinds de herfst van 2014 in categorie 1. Dit betekent dat de club streng gecontroleerd wordt. Alle uitgaven boven de 50 duizend euro moeten bij de KNVB worden voorgelegd. Gebeurt dit niet, dan volgen er sancties. Zo kreeg NEC een boete van 11.312,50 euro voor een administratieve fout bij het aantrekken van Janio Bikel en ging het deze zomer in de fout met als gevolg dat het de afgelopen maand een boete voor het aantrekken van doelman Joris Delle van €22.625,- kreeg. Ook loopt er nog een onderzoek van de KNVB naar het biergooien bij NEC-Vitesse, hier zou NEC ook nog de nodige euro’s aan kwijt kunnen raken.

Foto: Rob Koppers