Na twee gelijke spelen heeft NEC maandagavond gewonnen van Jong AZ. De Nijmegenaren speelden een goede wedstrijd en dit was terug te zien in de uitslag: 0-3. Hiermee zette NEC een ongeslagen reeks voort van inmiddels acht wedstrijden. 


NEC begon goed aan de wedstrijd. Na vier minuten was het Terell Ondaan die een grote kans niet wist te benutten. Peer Koopmeiners hielp zijn doelman door de bal voor de doellijn te blokken. Jong AZ buitenspeler Hakon Evjen verspeelde in de twaalfde minuut de bal waardoor NEC ten aanval trok. Rangelo Janga was Koopmeiners net te vlug af waardoor de bal bij Ayman Sellouf terechtkwam. De linksmidden trok naar binnen en schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

Na het doelpunt van de Nijmegenaren kwam Jong AZ iets meer in de wedstrijd. Beau Reus pakte een schot van Ondaan en aan de andere kant pakte Norbert Alblas een schot in de korte hoek van Zakaria Aboukhlal. In de vijfentwintigste minuut moest Alblas weer ingrijpen na een goed schot Mohamed Taabouni. Ook oud-NEC’er Ferdy Druijf werd gevaarlijk met een harde voorzet, waar Alblas nogmaals tussen zat. Toch was het NEC dat een doelpunt maakte. Na een mooie pass van Jordy Bruijn gaf Souffian El Karouani een goede voorzet en Elayis Tavsan kopte deze bal binnen. De rechtsmidden stond vrij tussen twee verdedigers van Jong AZ en daar maakte hij dankbaar gebruik van.

Tweede helft
Na rust lag het tempo van de wedstrijd iets lager. Waar NEC in de eerste helft erg goed speelde was dit in het begin van de tweede helft iets minder. De eerste echte kans van de tweede helft kwam in de vierenzestigste minuut. Zoals vaker in het begin van de tweede helft wachtte NEC af op een foutje van de jongelingen van AZ. Dit gebeurde, waardoor de Nijmegenaren konden counteren. De bal kwam bij Ondaan maar hij schoot recht op de keeper af. Ondanks dat het spel in het tweede bedrijf wat meer op en neer golfde, behield NEC het overwicht in de wedstrijd. In de tweeënzeventigste minuut kwam een corner uit bij Syb van Ottele. Hij gaf de bal voor maar Janga kopte de bal op de paal. Een paar minuten later was het wel raak. Een goede actie van Sellouf werd nog gepakt door keeper Reus. De bal viel daarna echter voor de voeten van Tavsan die zijn tweede van de wedstrijd maakte. Daarmee was de wedstrijd beslist.

NEC komt hierdoor op vierentwintig punten na dertien wedstrijden. Jong AZ blijft steken op acht punten waardoor het een na laatste blijft. NEC komt over een week weer in actie. Dan komt MVV op bezoek in Nijmegen.

Wedstrijdverloop:
12′ 0-1: Sellouf
42′ 0-2: Tavsan
75′ 0-3: Tavsan

Opstelling Jong-AZ: Reus, Sugawara, Koopmeiners, Velthuis, Gullit, Reijnders, Oosting (76′ Baars), Taabouni, Evjen, Druijf, Aboukhlal.

Opstelling NEC: Alblas, van Rooij, van Eijden, van Ottele, El Karouani, Tavsan (83′ Fase), Vet (87′ Proper), Bruijn, Sellouf, Ondaan (73′ Beekman), Janga.

Foto: Orange Pictures