NEC heeft woensdag het nieuwe uitshirt gepresenteerd. Het design bevat een hoop links naar het verleden van de Nijmeegse club. Ook werd er met de huidige selectie een iconische foto uit de jaren ’60 nagemaakt.

Rechtsonder aan het shirt prijkt de Waalbrug, een iconisch deel van de stad Nijmegen. Aan de binnenkant van de kraag staat het woord Noviomagus, de naam van de stad in de tijd van het Romeinse rijk. In de nek staan de letters MCM gedrukt, wat in Romeinse letters 1900 is. Dit is tevens de jaar van de oprichting van NEC. 

Onderin het shirt staat de tekst ‘Draag ons shirt met trots’ gedrukt, naar een bekend spandoek dat al jaren in NEC hangt en onder supporters een belangrijke pre is voor de spelers. Vanaf de open dag op 11 augustus zijn de nieuwe shirt te verkrijgen. 

Samen met de Nijmeegse jeugddrumfanfare De Stefaantjes werd in het Valkhofpark een remake gemaakt van een foto uit 1964. Destijds was NEC net gepromoveerd en maakte de Panorama een foto van het kampioenselftal van 1963/64.

Foto: Broer van den Boom / NEC.