Maandagmiddag kwam er voor een aantal supporters een droom uit: een contract tekenen bij NEC. De club presenteerde namelijk de selectie voor de Bijzondere Eredivisie. De Bijzondere Eredivisie is een competitie voor kinderen met een verstandelijke beperking. Een seizoen lang spelen de g-teams van onder anderen SC Heerenveen, VVV-Venlo, FC Utrecht, Ajax en ook NEC tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar.

“De naam Bijzondere Eredivisie zegt het eigenlijk al: een competitie voor speciaalvoetballers”, begint de projectcoördinator. “Mensen die wij een jaar lang speler van NEC kunnen noemen. Daar is dit tekenmoment ook voor bedoeld. Dat is één van de unieke ervaringen die we deze spelers dit jaar gaan meegeven. Ze gaan toernooidagen spelen en dan gaan ze met de NEC-bus naar bijvoorbeeld Leeuwarden, Venlo of Deventer. Allemaal ploegen die ook zo’n team ter beschikking hebben. We proberen om geluksmomenten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben te creëren. Daarnaast proberen we extra sport en beweegkansen te creëren voor deze doelgroep.”

Voor NEC stond maandag dus de presentatie op het programma. Allereerst werden de individuele foto’s van de spelers genomen. Later was het, na de teamfoto, tijd voor de officiële presentatie, onder leiding van voorzitter van NEC Maatschappelijk Hans Schapenk. Een mooi moment voor de nieuwste lichting NEC’ers, want om in de officiële perskamer gepresenteerd te mogen worden: dat wil toch iedereen?

Maar hoe voelt het dan om speler van NEC te zijn? “Het voelt heel apart. Ik speelde eerst bij Woezik en nu opeens bij NEC”, aldus een van de gelukkigen. De spelers mochten afgelopen zaterdag al even proeven hoe het is om bij NEC te spelen. “We zaten in de VIP dug-out. We zaten vooraan en het was een mooie wedstrijd om te zien. We zaten vlak voor de neus van Lasse Schöne en Oussama Tannane. Jammer dat we niet wonnen”, besluit de gemotiveerde selectie.

Op 25 september staat tegen Go Ahead Eagles in Deventer de eerste wedstrijd van het seizoen op de planning. Om zich optimaal voor te bereiden trainen de mannen 19 september van 19.00-20.30 uur op Sportcomplex De Eendracht.