NEC heeft donderdag een nieuwe performance manager en een nieuwe hoofdscout gepresenteerd. Nout van der Velden gaat zich bezighouden met de fysieke gesteldheid van de spelers, terwijl Senol Kök technisch directeur Ted van Leeuwen gaat bijstaan bij het samenstellen van een Eredivisie-waardige selectie.

“Nout wordt aan de staf toegevoegd in een positie tussen de technische en paramedische staf in”, legt Van Leeuwen uit. “Een performance coach is naast het verzorgen van loop-, kracht- en conditietrainingen ook verantwoordelijk voor het fysiek ontwikkelen van spelers middels individuele programma’s. Kortom, spelers sterker, wendbaarder en sneller maken. Om die reden zijn we eveneens bezig om een nieuwe gym te bouwen.”

Kök, oud-speler van onder andere AGOVV en Go Ahead Eagles, is als hoofdscout de opvolger van Nick Kersten, die td wordt bij Excelsior. “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. Het is algemeen bekend dat ik jarenlang fijn samenwerk met Ted en toen de kans zich voordeed om dit ook bij N.E.C. te doen heb ik niet lang getwijfeld. Na de gesprekken bij de club was ik enthousiast over de ambities en ben ik achter de schermen al begonnen aan de eerste werkzaamheden, met als doel een Eredivisie-waardige selectie neer te zetten, daar waar deze club thuishoort.”

Foto: Rob Koppers