NEC heeft vrijdagmiddag het nieuwe thuisshirt voor komend seizoen gepresenteerd. In de St. Stevenskerk kregen supporters al de hele week kans een sneak preview te zien van het shirt. Vrijdagmiddag werd het shirt bij de VrijMiBo aan het grote publiek getoond.

Het is het eerste shirt van NEC dat gemaakt is in samenwerking met de nieuwe shirtleverancier Robey. Legea, dat de afgelopen zes jaar verantwoordelijk was voor de shirts, had vaak met veel kritiek te maken. Zo waren shirts soms pas aan het einde van het seizoen beschikbaar voor supporters en kwamen de pasvormen uit een grote tombola.

Maar nu is alles anders. Robey levert een herkenbaar shirt af met oog voor detail. Ten opzichte van het thuisshirt van Legea zijn er eigenlijk opvallend weinig aanpassingen. Het wegenstelsel van Nijmegen staat niet meer in de balk, de kraag sluit beter af en in de nek lees je het credo: ‘dat zijn onze kleuren!’. Grootste verschil: de zwarte balk onder de oksels.

Maar wat bij fans het beste in de smaak zal vallen is het feit dat NEC weer plaats heeft gemaakt voor een naam op de rug van de speler. Aan de onderkant vind je vanaf volgend seizoen onder het rugnummer weer de achternaam van de speler.

Sinds de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie in 2017 had NEC plaats meer voor achternamen op de rug. In het seizoen 2020-2021 keerden de namen terug, maar dan op de borst onder het logo.

NEC verwacht ergens de komende weken ook het uitshirt te presenteren.