NEC heeft maandagmiddag het nieuwe parateam gepresenteerd. Mensen van de Sint Maartenskliniek die revaliderend zijn gaan één keer per week bij NEC, onder begeleiding van professionele trainers, lekker sporten. Luc te Riele van NEC Maatschappelijk is erg blij met de samenwerking: “Het is gaaf om te zien dat er ook een supporter bij zit die we een jaar lang van geluksmomenten kunnen voorzien.”

“Wij geven mensen met een lichamelijke beperking een kans om onder de vlag van NEC met professionele begeleiding de mensen te laten revalideren”, legt Te Riele het initiatief uit. Het nut van het programma zit hem in de abrupte verandering van situatie vertelt hij. “Bij de Sintmaartenskliniek trainen ze veel en dan komen ze thuis en dan vallen ze stil en dat willen we voorkomen. Ze komen één keer per week trainen en zo hopen we ze te stimuleren om te blijven bewegen.”

“Hier val ik zeker stil van”

Nick Kellenaers tekende vandaag zijn contract bij NEC. ”Ja, hier val ik zeker stil van,” lacht Kellenaers. “Ik ben twee keer met Wilco (Van Schaik, red.) op de foto geweest. Hij zei dat hij nu eens met een hooligan op de foto mag, ja geweldig.” Kellenaers heeft last van nekhernia en revalideert bij de Sint Maartenskliniek. “Ik kan ook moeilijk lopen. Het gaat nu beter, maar een tijd terug leek het alsof ik een krat bier naar achter had gedronken. Nu kan ik bij NEC weer sporten.”