NEC heeft de eerste nieuwe speler binnen. Ilias Bronkhorst komt over van Telstar. De 24-jarige rechtsback speelde daar de afgelopen drie seizoenen en toonde zich een multifunctionele speler. Bronkhorst heeft een contract getekend voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

De Nijmegenaren hebben een transfersom aan Telstar moeten betalen. Naast rechtsback was Bronkhorst (rechts op de foto) afgelopen seizoen onder Andries Jonker ook weleens centrale verdediger, rechtsbuiten en spits. Mede daardoor kwam de Haarlemmer tot 10 goals in de Keuken Kampioen Divisie. Waarschijnlijk is Bronkhorst gehaald als concurrent van Bart van Rooij, aangezien Terry Lartey Sanniez in het bezit is van een aflopend contract.

Bronkhorst is de eerste nieuweling van kersverse Eredivisionist NEC. Het is ook de eerste echte daad van technisch directeur Ted van Leeuwen. Hij zag de contracten van Edgar Barreto, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Javier Vet, Bart van Rooij en trainer Rogier Meijer al verlengd worden, maar hierbij ging het om opties of clausules.

Foto: Orange Pictures