Andy van der Meyde hoopt zo snel mogelijk een club in Nederland te vinden. De rechtsbuiten is momenteel clubloos en wil zijn carrière nieuw leven inblazen in de Eredivisie. 
Er is momenteel geen sprake van concrete belangstelling voor de voormalig Oranje-international. "Blackburn Rovers was geïnteresseerd, maar een jonge jongen deed het het goed in de voorbereiding. Dus was er toen geen ruimte meer voor mij", vertelt hij in Sportweek. "Ik wil terug naar Nederland! Ik kon naar Hull City, maar dat zag ik niet zitten. Ik mis Nederland, wil gewoon voetballen en echt niet voor een absurd salaris. Er was vier maanden terug contact met NEC, maar toen zat ik met een meniscusoperatie."
Van der Meyde (30) staat momenteel voor alles open. "Elke club mag bellen. Ik ben bereikbaar. Maar niet voor Feyenoord. Daarvoor ben ik te veel Ajacied", aldus de routinier, die een voorkeur heeft voor een terugkeer naar Ajax. "Tuurlijk. Suarez vertrekt toch? Maar er is nul contact hoor."
De carrière van Van der Meyde is in een slop geraakt. De vleugelspits koos in 2003 na een uitstekend seizoen bij Ajax voor een overstap naar Internazionale, maar sindsdien kreeg Van der Meyde met de ene na de andere tegenslag te maken. De Arnhemmer speelde na Inter nog zonder succes voor Everton.
Bron: Voetbalprimeur