NEC heeft in Stijn van Gassel een nieuwe keeper gevonden. De 27-jarige Limburger keepte afgelopen seizoen voor het inmiddels gedegradeerde Excelsior, maar blijft zelf wel in de Eredivisie. In Nijmegen zal Van Gassel de strijd aangaan met Robin Roefs voor een plek onder de lat.

Eerder deze week werd de interesse van de bekerfinalist in de doelman duidelijk, nadat ook het vertrek van Jasper Cillessen steeds dichterbij kwam. Van Gassel wordt de meest ervaren man onder de lat bij de Nijmegenaren, maar zal eerst de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Roefs. De pas 21-jarige concurrent van Van Gassel klopte afgelopen seizoen al enkele keren op de deur en aast op een basisplaats onder de lat bij NEC.

Van Gassel tekent voor twee jaar bij NEC, met de optie op een extra jaar. De hoofdrolspeler is erg blij met zijn nieuwe club. “Nijmegen ligt niet ver van Ysselsteyn en ik heb in deze stad gestudeerd, dus heb ik altijd al wat extra’s gehad met de club NEC In de gesprekken met spelers en directie kwam duidelijk naar voren dat de ambities groot zijn om de lijn van afgelopen seizoen door te zetten. Met mijn ervaring in het betaald voetbal hoop ik daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van Van Gassel. “Na het vertrek van Jasper Cillessen zochten we naar een ervaren toevoeging voor het keeperstrio. Toen Van Gassel aangaf zijn contract bij Excelsior niet te willen verlengen, waren we direct geïnteresseerd. Met Robin Roefs hebben we al een talentvolle doelman in huis, die samen met Stijn de concurrentiestrijd aangaat voor een plek onder de lat in het nieuwe seizoen.”

Met Cillessen, Roefs en Rijk Janse leek het Nijmeegse keepersgilde klaar voor volgend seizoen. Daar kwam verandering in toen Cillessen aangaf te vertrekken bij NEC. De doelman uit Groesbeek vervolgt zijn loopbaan op Gran Canaria, bij UD Las Palmas.

Foto: Orange Pictures