NEC gaat zich versterken met Bas Dost. De 34-jarige spits is transfervrij nadat zijn contract bij FC Utrecht deze zomer afliep.

De naam van Dost zong al langer rond in Nijmegen. NEC begon slecht aan de Eredivisie en haalt met de lange spits een garantie voor doelpunten in huis. Afgelopen seizoen scoorde hij, als tweede spits achter topscorer Anastasios Douvikas, negen keer in 24 wedstrijden. De tweede seizoenshelft werd hij geteisterd door blessureleed.

Dost speelde achtereenvolgens voor FC Emmen, Heracles Almelo, SC Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon, Eintracht Frankfurt, Club Brugge en FC Utrecht. Vooral in Portugal liet hij zijn klasse zien. In het seizoen 2016/17 scoorde hij 34 keer in 31 wedstrijden in de Liga NOS. Een seizoen later maakte hij er 27 in 30 duels. Daarnaast kwam de 1,96 meter lange spits ook uit voor Oranje. Hij speelde achttien interlands waarin hij één keer tot scoren kwam.

Bij NEC zou Dost de elfde aanwinst van deze zomer worden. Of hij gelijk inzetbaar is aankomende zaterdag tegen RKC is niet bekend.

Foto: Orange Pictures