Venitchio Sint verruilt Ajax deze zomer voor NEC. De achttienjarige rechtsbuiten kwam afgelopen seizoen minder aan spelen toe in Amsterdam en wil bij NEC het liefst ‘het Arnaut Groeneveld-proces’ doorlopen. Hij maakte via NEC een toptransfer naar Club Brugge.

“Ik ga naar NEC. Ja, dat is al helemaal rond”, vertelt Sint tegen Ajax Showtime. “Ik begin de voorbereiding bij Jong. Dan ga ik twee weken op vakantie en daarna sluit ik aan bij O19. Het ligt er ook gewoon aan hoe het gaat.” Sint denkt bij NEC meer kans te hebben om het eerste te halen dan bij Ajax. “Het Arnaut Groeneveld-proces. Dat is het doel en daar gaan we voor. Dat hebben ze mij ook geschetst.”

Sint laat Ajax na negen seizoen achter zich. “Ik denk dat het voor mij beter is om de stap te maken om zo ergens het eerste te bereiken en mezelf te ontwikkelen tot een betere speler. Ik heb veel geleerd, veel mooie trips meegemaakt en door Ajax heb ik ook het Nederlands elftal gehaald. Ik heb me ontwikkeld als voetballer en daar ben ik Ajax dankbaar voor.”

Onlangs werd nog bekend dat NEC-jeugdspeler Tunahan Tasci de omgekeerde weg bewandelt. De zeventienjarige aanvaller tekende begin juni voor twee seizoenen bij Ajax.

Foto: Orange Pictures