Gino Coutinho staat de komende twee seizoenen onder de lat in Nijmegen. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van AZ, waar hij de afgelopen drie seizoenen bovenal als tweede keeper fungeerde.

Coutinho kwam in de laatste twee seizoenen tot slechts twee wedstrijden. Voor Jong AZ verdedigde hij het doel tegen Telstar (2-2) en in de KNVB Beker stond hij op bezoek bij FC Lienden (1-4) onder de lat. In het seizoen ’15/’16 was hij in de eerste seizoenshelft echter de eerste doelman en keepte hij vijf Europa League duels. Daarnaast mocht hij vier keer de bal uit het net halen toen NEC in de mist op bezoek kwam en met 2-4 zegevierde.

NEC kan voor Coutinho zomaar eens de laatste club uit een lange lijst worden. De doelman, die geboren is in Amsterdam, keepte ook al voor ADO Den Haag, Excelsior, FC Den Bosch, Vitesse, NAC en PSV. Remco Oversier is blij met de komst van Coutinho. “Gino is naast een uitstekende doelman een natuurlijke leider en dat type persoon wilden we heel graag aan onze selectie toevoegen", aldus Oversier op de clubwebsite.

"Met al zijn ervaring is hij daarnaast een door de wol geverfde prof die weet wat er nodig is om maximaal te kunnen presteren op het hoogste niveau en is hij ook goed in staat om dit over te brengen op jongere spelers. We zijn blij dat Gino voor NEC kiest, want hij had ook de gelegenheid om in de Eredivisie aan de slag te gaan. Uiteraard wensen wij Gino veel succes bij de club en kijken we uit naar een succesvolle samenwerking.”

Coutinho komt zelf ook aan het woord. "Ik ben een gevoelsmens en vanaf het eerste gesprek dat ik met de club voerde had ik direct het juiste, goede gevoel. Daarnaast ken ik de club natuurlijk ook van de wedstrijden die ik ertegen heb gespeeld. NEC is een prachtige club met een mooie achterban en ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan knallen. Daarnaast is het een prachtige uitdaging om samen met de club weer terug te groeien naar het niveau waar zij thuishoort", besluit Coutinho, die 163 Eredivisie-wedstrijden ervaring in zijn rugzak heeft.

Foto: Orange Pictures