Mensen die van De Treffers en NEC strijd en passie hadden verwacht, kwamen donderdagavond bedrogen uit. In een slaapverwekkende confrontatie tussen Groesbeek en Nijmegen werd het 1-3 voor de ploeg van Ruud Brood door twee treffers van Sjoerd Ars en een van invaller Anthony Limbombe. Maar gemakkelijk ging het zeker niet. Pas toen NEC met tien man kwam te staan, werd de Nijmeegse formatie wakker.
Het begin was niet veelbelovend. Beide partijen waren slordig in de passing. De kansen die werden gecreëerd, waren veelal schoten uit de tweede lijn die over vlogen. Het leefde in ieder geval wel in Groesbeek. Het toegestroomde publiek, en enkele bewoners uit het naastgelegen complex, zagen hoe Marcel Appiah al na twintig minuten het veld moest verlaten. Hij blesseerde zich aan zijn knie. Giovanni Gravenbeek verving hem.
 Voorin kwam Sjoerd Ars nog maar weinig in het spel voor. De weinige kansen die NEC kreeg, kwamen vooral van Navarone Foor en Cihat Celik. Toch werd Ars in het zadel geholpen door De Treffers. Hij werd kort voor rust in het strafschopgebied gevloerd door Joris Janssen en de bal ging op de stip. Zonder Tom Daemen als penaltykiller eiste de spits de bal zelf op. Ars stuurde doelman Niels Kornelis de verkeerde hoek in: 0-1. Met die stand werd er gerust, terwijl het publiek hoopte op een hoger niveau in de tweede helft.
Maar het werd er niet beter op in Groesbeek. Wel wat meer kansen voor NEC, maar weinig gif en strijd. Dat is wat de toeschouwers van tevoren hadden verwacht van het duel. Als de kinderen in het wooncomplex naast het veld moeite hadden met in slaap komen, konden ze het beste vijf minuten naar de wedstrijd gaan kijken. Met de inbreng van Anthony Limbombe voor Christian Santos hoopte Ruud Brood wat meer aanvallende sterkte in het veld te brengen.
Aan de andere kant was het juist raak. Wessel van der Horst kon opeens alleen af op Joshua Smits. Deze keer faalde hij niet. Hij rondde koel af: 1-1. Niet eens onverdiend. NEC creëerde in die fase te weinig. Het Groesbeekse publiek was in ieder geval meteen wakker. De al in bed liggende kinderen waarschijnlijk ook, want er werd eindelijk weer gezongen. En voor NEC kon het nog erger. Navarone Foor ontving zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken. De Nijmeegse formatie moest met nog twaalf minuten op de klok met tien verder.
Toch kwamen de tien NEC’ers opnieuw op voorsprong. Na een goede actie van invaller Limbombe tikte de tot dan toe onzichtbare Ars zijn tweede van de avond binnen. Zo werd het nog even billenknijpen voor de formatie van Brood. Met nog acht minuten en mogelijke blessuretijd op de klok ging de thuisploeg vol voor de gelijkmaker. Maar de treffer viel aan de andere kant. In de laatste minuut van de officiële speeltijd onderschepte Jahanbakhsh de bal en legde hij voor op de vrijstaande Limbombe. De vleugelspeler tikte de bal in een leeg doel: 1-3. Kort daarna werd er afgefloten. NEC gaat een ronde verder.
Zondag gaat NEC op bezoek bij Sparta. De laatste keer dat de clubs tegen elkaar speelden, wonnen de Rotterdammers met 1-3 en degradeerde NEC. De Nijmegenaren hebben dus nog een appeltje te schillen met de Kasteelheren.
Wedstrijdverloop
45’ 0-1: Ars (pen.)
73’ 1-1: Van der Horst.
78’ Rode kaart: Foor.
82’ 1-2: Ars.
89’ 1-3: Limbombe.
Opstelling NEC: Smits; Appiah (21’ Gravenbeek), Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Foor, Santos (70’ Limbombe), Breinburg; Jahanbakhsh, Ars (90’ Disveld), Celik.
Opstelling De Treffers: Kornelis; Keukens, Janssen, Zuidwijk, Van Alst; Van Riel (78’ Bakker), Santiago, Beijer; Maertzdorf, Van der Horst (85’ Van Veen), Stronks (63’ De Jong).
Foto: Rob Koppers.