NEC heeft dinsdagavond ook het vijfde oefenduel van de voorbereiding gewonnen. In en tegen Alverna werd het 0-5. Pas in de slotfase zorgde NEC voor de ruime marge.
Het begin van het duel bood weinig spannends voor het aanwezige publiek. NEC-doelman Joshua Smits greep wel goed in bij een grote kans voor Alverna. Iets later opende Bahnou Diarra aan de andere kant van het veld de score: 0-1. Dit was tevens de ruststand. Kort na rust zorgde Samuel Stefanik voor de 0-2.
Jeugdspeler Abdul Bai Kamara moest in de tweede helft noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Voor hem kwam Sören Rieks in de ploeg. Pas in de slotfase namen de Nijmegenaren afstand van Alverna. Invaller en debutant Sjoerd Ars scoorde vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de 0-3, waarna Tom Daemen 0-4 en 0-5 (strafschop), binnenschoot.
Aankomende zaterdag speelt NEC om 16:00 uur in Epe tegen AZ.
Scoreverloop
21’ 0-1: Diarra.
50′ 0-2 Stefanik
85′ 0-3 Ars
88′ 0-4 Daemen
89′ 0-5 Daemen (pen.)
Opstelling NEC: Smits, Disveld (46′ Bai Kamara, 75′ Rieks), Van Eijden, Haitz (46′ Nielsen), Leiwakabessy, Daemen, Breinburg, Foor, Diarra, Celik (46′ Stefanik), Elders (75′ Ars).