NEC heeft thuis een punt gepakt tegen sc Heerenveen. Vooraf waren de verwachtingen niet hooggespannen vanwege het ontbreken van enkele belangrijke spelers, toch legde NEC een alleraardigste pot op de mat. Het kwam zelfs op 2-0, maar in de slotfase kwam sc Heerenveen toch langszij: 2-2.
Bij NEC maakte doelman Jasper Cillessen zijn debuut als vervanger van de met rugklachten kampende Gabor Babos. De eerste kans was voor Heerenveen, maar Dost mikte naast. NEC was gevaarlijk via een indraaiende vrije trap van Leroy George. De vleugelspits was even later het eindpunt van een fraaie aanval, maar hij schoot naast. Aan de andere kant redde Cillessen op een inzet van Beerens en Breuer verzuimde Heerenveen op voorsprong te schieten, Cillessen voorkwam dat met een schitterende reflex. De doelman onderscheidde zich ook met enkele uitstekende passes. Cayfano Latupeirissa zorgde voor dreiging met een harde inzet, die maar net werd gemist door Ramon Zomer. Al met al werd de voetballiefhebber niet bepaald verwend in de eerste helft.

Ook na rust stond Cillessen meteen weer paraat bij een poging van Dost. En NEC sloeg vervolgens toe via een streep van George: 1-0. Kort daarop schoot Lasse Schöne raak: 2-0. Heerenveen sloeg direct terug via een kopbal van Grindheim. Een doelpunt van Heerenveen werd even later wegens duwen afgekeurd. NEC werd verder teruggedrongen en aan de zijkanten oogde het erg kwetsbaar, maar Cillessen plukte alle voorzetten keurig weg voor de spitsen van Heerenveen. NEC plooide terug en het ging mis. Een bal van Beerens werd door Rens van Eijden in eigen doel gewerkt: 2-2. De verdediger maakte even later nog bijna de winnende treffer. De tweede helft was in tegenstelling tot het eerste bedrijf zeer attractief. Jasper Cillessen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Verslag: Omroep Gelderland
Voor onze foto’s klik hier .