NEC heeft zondagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld in een waar spektakelstuk tegen Feyenoord. In de 26e minuut zorgde Lex Immers voor de eerste treffer van de middag. Vijf minuten later bracht nieuweling Samuel Stefanik de stand in evenwicht. Na de rust kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong via de van een blessure teruggekeerde Jean-Paul Boëtius. Uit een scrimmage werd de stand al snel gelijkgetrokken door Victor Pálsson. Stefanik scoorde in de 77e minuut met een volley zijn tweede van de middag. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Feyenoord echter op gelijke hoogte via Martins Indi.
Al na drie minuten leek NEC op simpele wijze de eerste treffer van de wedstrijd te gaan maken. Een steekpass van Navarone Foor gaf Michael Higdon de mogelijkheid om alleen op Feyenoord-goalie Mulder af te gaan. De zwakke inzet van de Engelse spits kon echter worden gekeerd door de keeper. Even later werd ook Feyenoord de kans geboden om op voorsprong te komen, maar zowel Armenteros als Immers kregen de bal niet in het net. De Rotterdammers namen in de beginfase vooral het initiatief, waar NEC afwachtend met elf man op de eigen helft speelde en weinig druk uitoefende op de tegenstander. Uit een counter van Feyenoord kwam de bal plotseling voor de voeten van Immers, maar zijn inzet werd ternauwernood geblokt door de NEC-defensie. 
In de 20e minuut speelde zich een soortgelijke situatie af als in de eerste minuten. Foor speelde zich goed vrij en gaf de bal af aan de vrijstaande Michael Higdon. Deze keer schoot de Engelsman echter veel te gehaast en was zijn inzet een makkelijke prooi voor doelman Mulder. Een moment later probeerde Stefanik het van afstand na een mislukte voorzet van Conboy. Net nu NEC meer vertrouwen leek te krijgen, kreeg de ploeg de deksel op de neus. Een voorzet van Vilhena werd knap binnengekopt door de vrijstaande Lex Immers: 0-1. 
Al snel maakte NEC de voorsprong van Feyenoord ongedaan. Vanaf de rechterflank kwam Stefanik aanzetten na een goede aanval. Zijn eerste poging werd gered door Mulder, maar omdat Higdon de bal terug in het spel bracht met een kopbal, was het voor de Slowaak een koud kunstje om in te tikken: 1-1. Bij NEC groeide na de gelijkmaker het vertrouwen en dat leverde voor rust nog enkele kansen op. Op een voorzet van Jantscher leek Van Eijden de bal hard in de linkerhoek te koppen, maar de poging van de verdediger belandde naast het doel. Bij een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.
Na de theepauze kwam het eerste schot van de voet van Jakob Jantscher. Met zijn snelheid wist hij vrij te komen, maar zijn inzet ging voorlangs. Aan de andere kant was Kalle Johnsson erg belangrijk met twee uitstekende reddingen. Even later bracht de paal redding aan NEC-zijde op een schot van Pelle. Na een uur spelen en een aantal kansen voor Feyenoord verder, leken de Rotterdammers opnieuw op voorsprong te komen. De vrijstaande Pelle schoot uit de draai, maar zijn inzet spatte uiteen tegen de lat.
Net nu NEC opnieuw feller werd en meer kansen creeërde, kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Een rappe counter van Feyenoord zorgde ervoor dat invaller Boëtius alleen op doelman Johnsson af kon. De vleugelaanvaller bleef kalm en faalde niet: 1-2. Weer kon Feyenoord niet lang van de voorsprong genieten, want even later stond het al gelijk. De Rotterdamse defensie was niet in staat om een vrije trap van Conboy te verwerken en de bal kwam plots voor de voeten van Pálsson. De IJslander wist daar wel raad mee en schoot de bal hard in de rechterhoek. Dat smaakte naar meer.
In de 77e minuut kwam NEC voor het eerste in de wedstrijd op voorsprong. Via Rieks kwam de bal bij Conboy, die de bal op zijn beurt voorgaf aan Stefanik. Middels een volley zorgde de Slowaak voor de 3-2 voor NEC, een droomdebuut. In de laatste minuten ging Feyenoord nog voor de gelijkmaker en dus was het even billenknijpen voor NEC. Graziano Pelle miste bijvoorbeeld een open schietkans door de bal hard voorlangs te vuren. Toch ging het in de laatste minuut mis. Feyenoord was sterker en via Boëtius kon verdediger Martins Indi de bal binnenwerken: 3-3. Met deze stand werd er na vijf minuten blessuretijd afgefloten door scheidsrechter Blom.
Volgende week zaterdag gaat NEC op bezoek bij ADO Den Haag. Het duel begint om 19:45 uur.
Wedstrijdverloop
26’ 0-1: Immers.
31’ 1-1: Stefanik.
67’ 1-2: Boëtius.
69’ 2-2: Pálsson.
77’ 3-2: Stefanik.
90’ 3-3: Martins Indi.
Opstellingen
NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz (63’ Cmovs), Conboy; Pálsson, Foor (86’ Stutter), Stefanik; Jantscher, Higdon, Rieks (80’ Hemlein).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrije, Mathijsen (80’ Te Vrede), Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken (61’ Boëtius), Pellè, Armenteros (78’ Goossens).