NEC heeft een prima resultaat geboekt bij koploper FC Twente. In de Grolsch Veste werd het 2-2. Bij rust was het nog 2-0 voor de ploeg uit Enschede. 
Met overwinningen tegen SC Heerenveen en FC Eindhoven in de achterzak reisde NEC met vertrouwen naar Enschede. Toch was daar in de eerste helft niets van te merken. Michael Higdon leed dom balverlies op het middenveld waarna de Tukkers snel tot een aanval kwamen. De doelpoging van Luc Castaignos werd nog gepareerd door uitblinker Kalle Johnsson, in de rebound scoorde Shadrach Eghan wel raak. De voorsprong werd na ruim een halfuur verdubbelde de Tukkers de voorsprong. Na een goede aanval via Dusan Tadic en Roberto Rosales tikte Quincy Promes binnen. 

De 250 meegereisde fans vreesden voor een afgang in de tweede helft. Het was echter NEC dat het initiatief nam. Michael Higdon werd vervangen door Alireza Jahanbakhsh en de Iraniër bracht meer gif in het spel van NEC. De achterhoede van FC Twente, de minst gepasseerde van de Eredivisie, stapte verkeerd op buitenspel. Søren Rieks ontsnapte aan de val, omspeelde doelman Nick Marsman en tikte de bal in het lege doel. Na de aansluitingstreffer hing de gelijkmaker in de lucht en die kwam er. Jakob Jantscher kopte fraai binnen na een voorzet van Rieks. 

FC Twente probeerde met een klein slotoffensief nog de winst binnen te slepen, maar had ook zo maar met tien man verder kunnen gaan. Verdediger Rasmus Bengtsson trok na een nieuwe uitval van NEC aan de noodrem, maar scheidsrechter Higler was zeer mild met een gele kaart. Het punt in Enschede voelde echter als een overwinning. Met een thuiswedstrijd tegen Ajax te gaan, is er weer zelfvertrouwen getankt om snel uit de onderste regionen te geraken. 
Opstellingen: 
NEC: Johnsson, Vermijl, van Eijden (Cmovs/73), Breuer, Leiwakabessy, Pálsson, Koolwijk, Conboy (Stutter/76), Rieks, Higdon (Jahanbakhsh/46), Jantscher 
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers (Schilder/82), Ebecilio, Eghan (Corona/66), Gutiérrez, Promes, Castaignos (Djordjevic/86), Tadic

Scoreverloop: 
23. 1-0 Eghan (FC Twente)
34. 2-0 Promes (FC Twente)
53. 2-1 Rieks (NEC)
60. 2-2 Jantscher (NEC)