NEC won nog nooit een competitiewedstrijd in Amsterdam en slaagde er ook zaterdagavond niet in om te winnen op bezoek bij Ajax, maar de gasten uit Nijmegen zullen het behaalde punt als een overwinning hebben gevierd. De in de basis begonnen Mido zette de Amsterdammers een kwartier voor tijd op voorsprong, maar twee minuten later alweer maakte Bram Nuytinck de niet eens onverdiende gelijkmaker: 1-1.
Ajax slaagde er vooral in de openingsfase niet in om de toeschouwers in de eigen Arena te vermaken. De Amsterdammers slaagden er nauwelijks in om de hechte NEC-defensie te ontrafelen en begonnen matig. Een eerste mogelijkheid was er wel vroeg voor Mido, die voor het eerst sinds december 2002 een basisplaats kreeg toebedeeld in een competitieduel van de Ajacieden. Op aangeven van basisdebutant Aras Özbiliz stuitte hij echter op keeper Jasper Cillessen.
Aan de andere kant was een uitstekende redding van Maarten Stekelenburg noodzakelijk na een vrije trap van Lasse Schöne. Richting het einde van de eerste helft werd de thuisploeg weer wat gevaarlijker. Demy de Zeeuw legde Ramon Zomer na een pass van Toby Alderweireld in de luren en had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot naast. Na voorbereidend werk van Miralem Sulejmani en De Zeeuw kreeg Mounir El Hamdaoui twee schietkansen, die echter allebei het doel van Cillessen misten.
Na de onderbreking waren Jan Vertonghen namens Ajax en NEC’er John Goossens beide gevaarlijk met fraaie afstandsschoten, maar geen van hen trof doel. Beide ploegen troffen wel de paal; Sulejmani deed dit voor de thuisploeg en Schöne namens NEC, maar het was vervolgens uitgerekend Mido die de score opende. De Egyptische spits kopte na een prachtige voorzet van Sulejmani de 1-0 binnen.
Lang mochten de Amsterdammers echter niet genieten van hun zwaarbevochten voorsprong: slechts twee minuten later zette Nuytinck de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een afgeslagen vrije trap belandde voor de voeten van de verdediger, die zich niet bedacht en Stekelenburg met een droge knap passeerde: 1-1. Verder dan een kopbal van Vertonghen op de paal kwam Ajax in het resterende kwartier niet.
Bron: Voetbalzone