Het was al langere tijd een hekel punt in De Goffert: de lange wachtrijen bij het halen van wat eten en drinken. Dit probleem zou nu verholpen moeten zijn. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat in zijn video-update weten dat het eten en drinken voortaan op de meeste plaatsen gescheiden is en dat supporters door de komst van zogenaamde raptaps sneller aan hun biertje kunnen komen.

“Het was voor u een groot irritatiepunt, dus daar hebben we in geïnvesteerd”, aldus Van Schaik. Hierdoor zullen de wachtrijen voor de horecacounters flink af moeten nemen. In Jarda Podcast #115 in augustus schoof Anne Kolkman van Yvey (de horecapartner van NEC) al aan. Zij vertelde over de komst van de raptaps. Deze zijn nu gerealiseerd in de vaste barren: met een raptap kunnen tot wel negen halve liters bier in een minuut worden getapt, aanzienlijk meer dan de originele taps konden opbrengen.

Kleinere bekers

Overigens is die bekermaat niet meer relevant, want NEC heeft de halve liters uit het assortiment gehaald. Vanaf heden wordt er één bekermaat gehanteerd voor alle fris en bier en is er geen onderscheid meer tussen klein en groot: 0,35L is de standaardmaat.

Alcoholvrij

In de laatste Jarda Podcast werd ook nog een vriendelijke suggestie gedaan. “Een alcoholvrij biertje mag best in het assortiment komen”, vinden de mannen aan tafel. Toch houden ze nog een kleine slag om de arm wat betreft de wachtrijen. “We gaan kijken hoe snel het gaat”, zegt Jeroen Rengers. “Eerst nog even kijken hoe het gaat inderdaad”, beaamt ook presentator Dennis Arns.

Kritiek

Ook veel fans moeten eerst maar eens zien hoe de aanpassingen uitpakken. Een veelgehoord ander probleem rondom de Goffert zijn de enorme wachtrijen bij de toegangspoorten, maar hier lijkt de club nog niks aan te doen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Jarda Podcast!

Foto: Rob Koppers