NEC heeft zondagmiddag in de extra tijd van het duel met Ajax één punt gepakt. Rober González tikte vlak voor tijd de bal tegen de touwen waardoor de Nijmegenaren gelijkspeelde tegen de club uit Amsterdam. Het werd 2-2 in de Johan Cruijff ArenA.

De wedstrijd was goed en wel begonnen of NEC kwam al op achterstand. Via aanvoerder Jordan Henderson kwam Ajax door aan de rechterkant van het veld. Een voorzet van de Amsterdammers werd eerst nog weggewerkt door Bart van Rooij, maar viel daarna, na apathisch verdedigen, voor de voeten van basisdebutant Jaydon Banel. Via Brian Brobbey viel de bal in het net.

Ondanks de vroege achterstand ging het spel op en neer. Beide ploegen kregen een aantal kansen en NEC had zelfs meer balbezit in de eerste helft. Toch ook geen vanzelfsprekendheid normaal gesproken in de ArenA. De grootste kans voor de Nijmegenaren was voor Sontje Hansen. Tjaronn Chery stuurde de buitenspeler één op één met doelman Diant Ramaj. De oud-Ajacied verzuimde echter de gelijkmaker te maken.

Tweede helft

NEC begon voortvarend aan het tweede bedrijf. De Nijmegenaren kwamen erdoor aan de linkerkant en een voorzet van Hansen werd maar rakelings naast gekopt door Ogawa. Even later was de ploeg van Rogier Meijer weer dichtbij het vijandelijke doel. Een voorzet van Youri Baas kon helaas niet afgerond worden door Van Rooij. Een voorzet van Chery werd op het uur wel tot doelpunt gepromoveerd. De bal ging langs de duikende Ramaj en voordat Kodai Sano zijn eerste in het rood-groen-zwart kon maken, was het Jorrel Hato die een eigen doelpunt maakte.

Alhoewel het spel beide kanten op bleef gaan, en NEC eigenlijk de beste kansen kreeg, was het weer de club uit Amsterdam die op voorsprong kwam. Invaller Lasse Schöne, die daarmee een record verbrak, gaf de bal aan Chery die deze verspeelde. Brobbey kreeg de bal, speelde gelijk door naar Carlos Forbs, die net als eerder dit seizoen een doelpunt maakte tegen NEC: 2-1.

Met aanvallende wissels, Sylla Sow en Rober González voor Van Rooij en Dirk Proper, probeerde Meijer nog een slotoffensief te creëeren. Dit lukte de trainer. Sow hield de bal goed vast aan de rechterkant en gaf af aan Schöne. De Deen gaf een strakke voorzet en de bal belandde voor de voeten van die andere invaller González. Hij maakte er 2-2. De VAR moest nog lang kijken en lijntjes trekken, maar het doelpunt werd goedgekeurd en NEC verdiende zo een punt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

In het kort

Wedstrijdverloop:
7′ 1-0, Brobbey
61′ 1-1, E.D. Hato
79′ 2-1, Forbs

Geel: Brobbey, Hlynsson (Ajax)

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Tahirovic (65′ Van den Boomen), Taylor (65′ Martha); Banel (57′ Forbs), Brobbey (90+1′ Rijkhoff), Hlynsson.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij (84′ Sow), Sandler, Verdonk, Baas; (76′ Pereira) Proper (84′ González), Chery, Hoedemakers (76′ Schöne); Hansen (76′ Olden Larsen), Ogawa, Sano.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Foto’s: Orange Pictures