NEC heeft vrijdagavond in de eigen Goffert overtuigend afgerekend met MVV Maastricht. Via Golla, Rayhi, Kadioglu en Groeneveld werd de eindstand, net als drie seizoenen geleden, op 4-1 bepaald.

Bij NEC kreeg Joris Delle de voorkeur boven Joshua Smits, die op bezoek bij Jong PSV zijn krediet verspeeld heeft bij Adrie Bogers. Verder was er weinig reden tot wijzigen. NEC startte fel en kreeg meteen een enorme kans. Doelman Verrips tikte met zijn vingertoppen een inzet van Groeneveld voorlangs, maar niet veel later was de goalie wel verslagen. Net als tegen Jong PSV werkte Wojciech Golla een hoekschop van dichtbij binnen, ditmaal met het hoofd: 1-0.

NEC ging, in tegenstelling tot de thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven en FC Emmen, na de openingstreffer op zoek naar de tweede. Het was dan ook een wonder dat die treffer lang uitbleef. Onder toeziend oog van onder anderen Ron de Groot, Mario Been en Jimmy Calderwood mikte Sven Braken op de lat en stuitte hij op Verrips, die na een inzet van Groeneveld nog op de grond lag. Ook Kadioglu en Van de Pavert lieten na de score uit te bouwen. NEC kreeg nog bijna de rekening gepresenteerd, maar kwam vlak voor rust twee maal heel goed weg. Golpek en Yildirim schoten rakelings naast.