NEC heeft veerkracht getoond in Groningen. Tot drie keer toe kwam de equipe van Alex Pastoor terug van een achterstand. In de slotminuten was het Melvin Platje die de Nijmeegse eer redde: 3-3.
FC Groningen kwam na 27 minuten op voorsprong. Kevin Conboy leverde de bal in bij Tom Hiariej die David Texeira liet scoren. Binnen een paar minuten was de stand echter weer gelijk. Abdisalam Ibrahim tikte de bal binnen na een discutabel gegeven vrije trap die genomen werd door Ryan Koolwijk.
Tien minuten na rust leek het toch verkeerd te gaan voor NEC. David Texeira scoorde uit een corner 2-1 voor FC Groningen. NEC bleef strijdbaar en kreeg enkele goede kansen. Pastoor greep in door Navarone Foor in te brengen en later Krisztian Vadocz en Melvin Platje.
De Volendammer werd de held van de avond. In de 83e minuut schoot hij op aangeven van Zeefuik de bal fraai achter doelman Van Loo. Twee minuten later leek de wedstrijd ten onrechte uit te lopen op een deceptie toen Texeira zijn derde van de avond maakte. Echter was het supersub Melvin Platje die in blessuretijd met een schitterende goal de Nijmegenaren een meer dan terecht punt bezorgde.