Aanstaande vrijdag kan NEC een clubrecord evenaren. Waar de ploeg van Meijer de afgelopen jaren regelmatig kritiek kreeg op het povere aanvalsspel, vindt NEC dit seizoen makkelijk het net. Sterker nog, dit seizoen wist NEC alleen in de uitwedstrijd tegen PSV (4-0) niet te scoren. Dat betekent dat inmiddels vijftien Eredivisiewedstrijden achter elkaar is gescoord.

Het huidige record werd gevestigd onder Alex Pastoor in 2012. NEC scoorde destijds de laatste tien wedstrijden van 2011/12 en in de eerste wedstrijden van 2012/13. Alleen Vitesse hield in de dubbele play-offsontmoeting het doel eenmaal schoon. Net als dit halfjaar, was ook toen een Deense aanvallende middenvelder de grote animator. Lasse Schöne, inmiddels terug(gezakt) op het Nijmeegse middenveld, scoorde zesmaal en gaf twee assists. Ook Género Zeefuik en Melvin Platje lieten met zes en vier goals hun voeten spreken.

Dit seizoen

De huidige serie startte met de 3-0 overwinning tegen FC Utrecht. Van de vijftien wedstrijden werden er slechts twee verloren. In De Goffert waren Vitesse en Ajax te sterk. In totaal scoorde NEC 28 goals. Niet geheel verrassend is, de inmiddels vertrokken, Magnus Mattsson met negen goals in de huidige reeks de gevierde man. Overigens is NEC nog ver verwijderd van het nationale record. Tussen oktober 2014 en maart 2016 scoorde PSV 54 wedstrijden achtereen.

Uiteraard is Waalwijk al heilige grond voor menig NEC-supporter. Dit clubrecord kan vrijdag wat extra cachet geven aan het Mandemakers Stadion. Vrijdagavond nemen de Nijmegenaren het om 20.00 uur op tegen RKC in speelronde 21 van de Eredivisie.

Foto: Rob Koppers